Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Csinált már valaki gabonából...

Csinált már valaki gabonából alkoholt? Otthon sajátkezűleg?

Figyelt kérdés
2009. nov. 21. 13:26
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Igen, én rizsből martinit.
2009. nov. 21. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
46%
én még nemcsináltam semmit! egyszer almabort! :D amúgy ez engem is érdekel most hogy írtad:D
2009. nov. 21. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Jaj, ez a martini! Több mint 20 éve csináltam, és elvesztettem a receptet, amit azóta is keresek, és a neten se találtam. Arra emlékszem, hogy elvittem az összeset, amit csináltam egy buliba, de pár perc múlva már csak egy fél korty maradt, ennyit sikerült megkóstolnom. Nagyon finom volt. Most szeretném újra megcsinálni, ha lehet. Kérném a receptjét.
2009. nov. 21. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
A mikéntjét tudom kell hozzá maláta ami tartalmazza a diasztázt ami lebontja a keményítőt cukorrá amit megerjeszt az élesztő.De gondolom ennél komplikáltabb a dolog mivel ilyen egyszerű nem lehet.Mert kitudja milyen undoritó ihatatlan moslékízű löttyöt kapnék igy.Ezért kellene egy olyan ember tanácsa aki csinálz ilyet.Biztos van hisz ez a pancsoltszeszek országa.Ez a martini dolog nem is hangzik rosszul.
2009. nov. 21. 18:58
 5/9 A kérdező kommentje:

[link]


[link]



ezt találtam martini ügyben.

2009. nov. 21. 19:06
 6/9 A kérdező kommentje:
De itt a rizs nem erjed ezeknél a recepteknél csak a cukor a rizs csak valami izadalék lehet.
2009. nov. 21. 19:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Köszönöm, valami ilyesmi volt az én receptem is. Nosztalgiából megcsinálom majd újra.
2009. nov. 21. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
80%

Első vagyok.

Én annak idején sokszor megcsináltam, mert finom, csak macerás.

Szóval:

3,5 l vizet 1,5 kg cukorral olvadásig kevergetve felforralni. Tűzről levéve beleadunk 2-3 db fahéjat, 1-2 db vaníliadarabkát,, 3 szem szegfűzeget, 3-4 szem szegfűborsot, 2 db héjastul felszeletelt (előtte jól megmosott) és 10 dkg szintén megmosott mazsolát. A fazekat hideg vízbe állítva a szirupot lehűtjük.

Közben egy 5 l-es üveg aljára 1/2 kg rizst szórunk, ráöntjük a kihűlt szirupot, belemorzsolunk 3 dkg friss élesztőt és jól elkeverjük.

Az üveg tetejét celofánnal lekötjük, amit (pl. kötőtűvel) 10-12 helyen megszúrkálunk.

Egy hónapig meleg helyiségben, de nem fűtőtest közelében érleljük.

A 3. hét végén még egyszer jól felkeverjük, majd egy hónap után ahogy a bort szokás, műanyag gumicsővel (gazdabolt) lefejtjük. Majd teaszűrőn át üvegekbe töltjük. Hagyjuk az ízeket 8-10 napig összeérni, utána fogyaszthatjuk.


Egészségetekre!

2009. nov. 22. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
kb hány fokosak lesznek ezek az otthon készült martinik?
2009. nov. 28. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!