Milyen bor illik a csirkemájhoz?
Mindegy, csak sok legyen :)
De a poént félretéve a szakirodalomban valószínűleg fűszeres zamatú fehérborokat fognak javasolni. Ugyanakkor vannak vörösborral készülő csirkemáj-receptek, márpedig ha bele megy, akkor mellé is megy.
Szóval elég szabad a pálya, függ az elkészítés módjától, a körettől, na meg attól is, hogy milyen borokat szerettek.
Az igazság az, hogy a szakma nem igazán párosít csirkemájhoz bort. Mármint nem igazán gyakori. Bort legtöbbször menüsorokhoz szoktunk ajánlani, persze önálló ételekhez is. A csirkemáj nagyon olcsó, úgymond "csumi"kaja. A'la'carte étlapon nem is láttam még sehol, csak menzán, kifőzdében, és hétköznapokon a 800-1200 forintos "A" menükben. Persze nem akarom leszólni, de ez az igazság. Ha készülne egy kimutatás, a vendégek legtöbbször milyen italt fogyasztanak a csirkemáj mellé, bizony a csapvíz győzne, elég nagy előnnyel.
Hiába dolgozom jóideje a szakmában, sajnos nem tudnék biztos választ adni a kérdésre, ami szakmailag, és ízlésre is stimmel. Talán, ismétlem talán, fiatal félszáraz irsait ajánlanék hozzá. Egyébként most feladtad a leckét rendesen! :) Várjuk meg Mojot, ő mit szól hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!