Nyúlhúshoz milyen bor illik?
Azért mondjuk egy máltai paradicsomos-rozmaringos nyuszihoz nem tálalnék semmilyen fehér bort, maximum testesebbet, de tényleg, inkább vörös bort.
Az étel elkészítési módjáról függ a bor fajtája, nem a hús színétől! Ez egy hülye 30 évvel ezelőtti tévhit, amit még ma is sokan erőltetnek,de semmi helye a modern konyhában.
Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Mondjuk nem egyszerű. Egy újvilágias sauvignon blanc mondjuk szerintem pont odafér mellé - az inkább vegetális (csalán, vágott fű), mint gyümölcsös, a kakukkfűvel jól működhet. Pont ez a fajta az, aminél a magyar kínálattal nem vagyok képben (valahogy soha nem találtam olyat, ami tetszett volna), szóval én külföldit tudok ajánlani, de pl új-zélandi, azon belül is malboroughi sauvignon blancokat nagyobb áruházakban is lehet kapni, borszaküzletben meg pláne. Ezek a barátságosabb árkategóriákban elég egy kaptafára készültek, szóval további konkretizálás nélkül is merem ajánlani. Esetleg dél-afrikai, vagy chilei is ugyanígy bevállalható. (Igény szerint van pár konkrét tippem is, persze.)
Magyarból egy semlegesebb karakterű fajtából vulkanikus talajon, lehetőleg bazalton termettet ajánlanék. Mondjuk az ásványos karakterű lesz, nem fűszeres, vagy vegetális, de szerintem működne a párosítás. Egy somlói juhfark, vagy furmint mondjuk - könnyen elérhetők közül pl Kreinbacher, vagy Tornai pincéktől.
Tescoban találtam egyet tegnap.
Ez megfelelő lenne, vagy esetleg, ha van másik tapasztalatod, ötleted akkor nagyon szívesen meghallgatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!