Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Nyúlhúshoz milyen bor illik?

Nyúlhúshoz milyen bor illik?

Figyelt kérdés
Recept alapján fehérbort kellene használnom, de nem írja, hogy milyet (a gerincéhez és combjához is fehéret ír, habár más recepttel készítem). Melyik volna a legalkalmasabb a főzéshez és étkezés mellé?
2016. ápr. 29. 08:17
1 2
 11/13 Mojjo ***** válasza:
100%
Ezt a sauvignon blanc-t pont nem kóstoltam, de mivel a Marlborough-i, olcsóbb SB-k tényleg nagyon egy kaptafára készülnek (sőt a legtöbb kimondottan drága is), úgy gondolom, hogy teljesen jó lesz ez is. Vagy alternatívaként az Aldi-ban van dél-afrikai, pofátlanul jó áron, ami teljesen jó. A termelőt most meg nem mondom fejből, de egy zöld, mozaikokból kirakott zsiráf van az üveg elején, könnyen megismerhető.
2016. ápr. 30. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, még azt kérdeznèm, hogy besamel mártás illene-e a combhoz?
2016. ápr. 30. 11:31
 13/13 Mojjo ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon is illene. Ugyanakkor a sauvignon blanc a kakukkfüves, tormás verzióhoz lett belőve inkább. A besamel egy teljes más, új jelleget ad az ételnek, ahhoz nem egy lendületes, vegetális bort adnék, hanem egy krémesebb textúrájút. Valami almasavbontott fehéret. Ha az almasavat elbontják (tipikusan és természetes módszerekkel a bor finomseprőn tartásával és a finomseprő időnkénti felkeverésével, üzemi módszerekkel pedig almasavbontó starterkultúrás beoltással), az tejsavvá bomlik. Az almasav egy éles sav, lendületet kölcsönöz a bornak megfelelő mennyiségben, míg a tejsav egy krémesebb érzetet ad neki. Szinte tejszínest, vajast. Ha megfelelő hordót kapott a bor, a vajasságot lehet fokozni. Az újvilági sauvignon blancok általában nem látnak hordót, hanem csak acéltartályt, ezzel fokozva a primer aromák intenzitását, a frissességet. Szóval nagyon más a két világ borban - pont, mint amennyire egy kakukkfüves tormás történet, meg egy besamel is más.

Ilyen almasavbontott borok tipikusan a francia chardonnay-k. Magyarból a Csernyik pince szürkebarátja jut most eszembe.

2016. ápr. 30. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!