A brownie-hez milyen bor illik?
Az édes bor nem bor. Olyat értelmes ember nem vesz.
Száraz vagy félszáraz vörösbor jó hozzá, vagy erősebb alkoholból a bourbon vagy a cherry (száraz) is finom mellé.
Kedves első hozzászóló: akkor az a sok hülye ember hogy sajnálhatja a hülyeségét, aki veszi a tokai aszúkat, szamorodnikat, ilyen-olyan főborokat... Ne hülyéskedjünk már :) Sejtem, hogy honnan ered a tévedésed, de tévedés, vastagon.
Kedves kérdező: én egyértelműen egy portói erősített édes vörösbort ajánlok mellé. A jó, vagy akár elfogadható minőségű portóiak nem olcsók, de megérik az árukat. Most a legolcsóbb, amit még tudok ajánlani így fejből, az speciel ez:
Egyrészt kíváncsi lennék ki, és miért pontozta le eddig az összes választ, de nem lenne rossz, ha ki is fejtené itt az okokat... most felpontoztam a sajátomén kívül a többit - az elsőt is, mert a cherry szerintem sem egy rossz ötlet, meg amúgy is, ha valaki leírja a véleményét egy olyan kérdésre, amiben véleményt kérnek, ne pontozgassunk már le.
A másik, hogy az utolsó hozzászóló válaszával nem értek egyet. A bor - étel párosításnak az egyik alaptézise, hogy a mindig bor legyen édesebb, mint az étel. Ez, ha csak elérhető és megvalósítható, desszertekre is igaz. Éppen ezért édes mellé a száraz egyáltalán nem jó választás.
A portói épp az édessége miatt szokott egy viszonylag biztos pont lenni csokis desszertekhez. Egy brownie-hez én sem fehéret ajánlanék, mint egy aszú, és a magasabb alkohol sem egy rossz pont, szóval ismételten csak a portóinál vagyunk. Az olcsó, mustsűrítményezett vörös lőrék kerülendők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!