Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Lasagne-hoz (amiben sertéshús...

Lasagne-hoz (amiben sertéshús van) vörös vagy fehérbor illik?

Figyelt kérdés
2015. jan. 16. 16:43
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Száraz vörös.
2015. jan. 16. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Könnyű (nem testes) vörös
2015. jan. 16. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:

Én egy csersavakban nem-túl-gazdag, száraz vöröset ajánlanék, de de lehet shiller, vagy rozé is. Ha nagyon fehér borozni akartok akkor Somlói Furmint elég erős a fűszeres ízekhez.

Vörösek közül első sorban egy villányi portugiesert mondanék, mert az nagyon jól kihozza a paprikás-paradicsomos ízeket, aztán gyümölcsösebb történet a Ruby Cabernet (lidliből), könnyedebb még Côtes du Rhône, ami szintén jól passzol a paprikás sertés húshoz.

2015. jan. 16. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2015. jan. 16. 17:36
 5/21 anonim ***** válasza:
18%

paprikás hús a lasagneban?

Alapesetben a húsos mártás elkészítéséhez is használnak vörösbort.

2015. jan. 16. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
Alapesetben? Miről beszélsz?
2015. jan. 17. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
18%
Mondjuk ha normális recept szerint készül, nem pedig poralappal. Te hogy csinálod? Milyen paprikát teszel bele?
2015. jan. 17. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
68%

Én sem igazán értem, a paprikának túl sok keresnivalója nincs a lasagnéban. Az olaszok nem is tesznek bele...A húsos raguban általában sertés-és marhahús van, hagyma, sárgarépa, zeller és paradicsom. És igen, sokszor már ennek az elkészítésénél is tesznek bele egy kis vörösbort. Ezenkívül meg csak besamelmártás, parmezán és a tésztalapok vannak benne, szóval mit is keres benne a paprika?


Az uralkodó fűszer benne pedig az oregánó, nem a paprika.

2015. jan. 17. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
39%
8. Pontosan erről van szó. Én is így csinálom a bolognai ragut. Simán csak tésztához is.
2015. jan. 17. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:

Nyugodtan menjetek fel nosalty-ra és látni fogjátok, hogy más is használ paprikát a bolognai raguhoz.


A por alapot sértésnek veszem, mert rosszul esett a feltételezése is.


Nem értem, hogy miért húzták le a bor ajánlómat. Csak a paprika miatt? :) Ennyi kell és már egyik bor sem jó, amit ajánlottam? :)

Tényleg így gondoljátok? Ti milyen más bort ajánlotok, ami ennyire eltér az általam ajánlottaktól? Meg tudnátok fogalmazni?

Komolyan érdekel.


De mint kiderült darát sertésből csinálom és paprikával. Hagymásan, fokhagymásan, bazsalikomosan, paprikásan, sóval, borssal, oregánót csak a lapok közé szoktam szórni, ha nincs oregánóm, majorannával helyettesítem és a sajt alá teszek némi kakukkfüvet. Bor helyett tejjel szoktam csinálni a ragut, attól lágyabb lesz.


Gyakorlatilag ez egy bolognai tejjel tészta lapok között.


Kíváncsian várom az általatok ajánlott borokat, ha már ennyire precízek vagytok a konyhában!

2015. jan. 17. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!