Lasagne-hoz (amiben sertéshús van) vörös vagy fehérbor illik?
Én egy csersavakban nem-túl-gazdag, száraz vöröset ajánlanék, de de lehet shiller, vagy rozé is. Ha nagyon fehér borozni akartok akkor Somlói Furmint elég erős a fűszeres ízekhez.
Vörösek közül első sorban egy villányi portugiesert mondanék, mert az nagyon jól kihozza a paprikás-paradicsomos ízeket, aztán gyümölcsösebb történet a Ruby Cabernet (lidliből), könnyedebb még Côtes du Rhône, ami szintén jól passzol a paprikás sertés húshoz.
paprikás hús a lasagneban?
Alapesetben a húsos mártás elkészítéséhez is használnak vörösbort.
Én sem igazán értem, a paprikának túl sok keresnivalója nincs a lasagnéban. Az olaszok nem is tesznek bele...A húsos raguban általában sertés-és marhahús van, hagyma, sárgarépa, zeller és paradicsom. És igen, sokszor már ennek az elkészítésénél is tesznek bele egy kis vörösbort. Ezenkívül meg csak besamelmártás, parmezán és a tésztalapok vannak benne, szóval mit is keres benne a paprika?
Az uralkodó fűszer benne pedig az oregánó, nem a paprika.
Nyugodtan menjetek fel nosalty-ra és látni fogjátok, hogy más is használ paprikát a bolognai raguhoz.
A por alapot sértésnek veszem, mert rosszul esett a feltételezése is.
Nem értem, hogy miért húzták le a bor ajánlómat. Csak a paprika miatt? :) Ennyi kell és már egyik bor sem jó, amit ajánlottam? :)
Tényleg így gondoljátok? Ti milyen más bort ajánlotok, ami ennyire eltér az általam ajánlottaktól? Meg tudnátok fogalmazni?
Komolyan érdekel.
De mint kiderült darát sertésből csinálom és paprikával. Hagymásan, fokhagymásan, bazsalikomosan, paprikásan, sóval, borssal, oregánót csak a lapok közé szoktam szórni, ha nincs oregánóm, majorannával helyettesítem és a sajt alá teszek némi kakukkfüvet. Bor helyett tejjel szoktam csinálni a ragut, attól lágyabb lesz.
Gyakorlatilag ez egy bolognai tejjel tészta lapok között.
Kíváncsian várom az általatok ajánlott borokat, ha már ennyire precízek vagytok a konyhában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!