Lasagne-hoz (amiben sertéshús van) vörös vagy fehérbor illik?
"Nyugodtan menjetek fel nosalty-ra és látni fogjátok..."
Onnéttól azt hiszem vitának nincs helye, ha te a nosaltyt mérvadónak tartod.
A válaszom erre annyi, hogy nyugodtan menj fel a Gourmet Traveller vagy a Saveur oldalára, írd be hogy lasagne, és hidd el nekik, hogy semmi keresnivalója benne a paprikának.
Az, hogy 1-2 félresikerült magyar "háziasszony" az autentikus olasz ételekhez is mangalicát meg pirospaprikát használ engem nem nagyon győz meg arról, hogy ezt így kellene.
"Nem értem, hogy miért húzták le a bor ajánlómat. Csak a paprika miatt? :) Ennyi kell és már egyik bor sem jó, amit ajánlottam? :) "
Én személy szerint azért adtam mínuszt, mert bort ajánlani semmi értelme évjárat nélkül. Részlegesen fajtákat vagy szőlőtípusokat írtál pincészet megnevezése nélkül, máskor pincészetet évjárat nélkül, a lényeg, hogy egyiknek sincs sok értelme. Arról már nem is beszélve, hogy a Lidl-ös 800 ft-os borokat ajánlani nem sok értelme van.
Ezért írtunk mindketten előtted csak ízt, típust nem.
Én sem a nosaltyt vettem alapul, hanem az Olaszo-ban vásárolt szakácskönyvemet. Vöröshagyma, húsos szalonna, sárgarépa, zeller reszelve, darált hús, paradicsom, vörösbor, oregano. Tejet nem rakok a raguba, az a besamelbe kerül.
Sose használnék oregano helyett majorannát. Oké, rokonok, de azért mégse ugyanaz.
"Gyakorlatilag ez egy bolognai tejjel tészta lapok között. "
Ez egy trutyi, amiből hiányoznak összetevők ahhoz, hogy bolognai legyen, és van benne még pár dolog, ami nem kell bele. A tejjel a besamelt helyettesíted lustaságból?
"Arról már nem is beszélve, hogy a Lidl-ös 800 ft-os borokat ajánlani nem sok értelme van. "
Nem kóstoltad még, de máris Sznob vagy.
66%, te csak fikázni tudsz, vagy ajánlani is fogsz valamit?
Mert így kevésbé vagy hiteles bor ajánlásban, mint a sarki csöves.
Ne száll már vitába ezekkel, csak eteted őket.
Egyértelmű csak a kötés van, semmi alternatíva :) te meg bedőlsz neki. Ez itt a GYK. Nem egy értelmiségi fórum. Nincs értelme vitába szállni a másikkal hagyd rá. És el fog tűnni az életedből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!