Milyen fantázianevet adjak a boromnak?
Hobbiból borászkodom otthon. Kétféle fehérbort készítek, mindkettő illatos, száraz fehérbor. A két szőlőfajta a következő: Cserszegi fűszeres és Bianca.
2013-ban született első kislányom, Tünde. Ezért a Cserszegi fűszeresnek a "Tündérkert" fantázianevet adtam.
Nemrég megszületett a második kislányom is, az ő neve Katalin.
A másik fehérbornak egy vele kapcsolatos nevet keresek.
Töröm a fejem valami frappáns néven, de még nem ugrott be semmi.
Na ebben segítsetek nekem!
Én az ilyen esetekben azt nem értem, hogy valaki létrehoz egy akármilyen szellemi vagy nem szellemi terméket. Legyen vers, könyv, egy rajz, vagy egy bor, aminek a kivitelezéséhez azt mondom, hogy szükséges a kellő kreativitás, hozzáértés. Viszont a legszebb részét a névadást, ami a készítőt illeti, rábíznák valami vadidegenre, mert hirtelen ebben a pillanatban nincs ötletük. Sietünk valahova? Mi van akkor, ha csak 3 hét múlva jut eszedbe jó név, de az legalább a tiéd lesz? Másrészt, ha egy innen vett névvel illetnéd a borodat, szerintem előbb jutna eszedbe róla minden egyes alkalommal a gyakorikérdések, mint a lányod.
Harmadrészt: aki kreatív ahhoz, hogy valamit létrehozzon, legyen elég kreatív önállóan nevet adni.
Amúgy, hogy érdemben is hozzászóljak: "Cserszegi Kati"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!