Alkohol függő vagyok 18 évesen?
Azzal kezdődött az egész hogy egyre jobban vártam a hétvégi bulikat,hogy igyunk a haverokkal,pár hónapra rá előfordult hogy azért ittam egy kis páleszt,hogy kicsit lazább legyek a randin a csajjal aki tetszik,mostanra aztán pár hete hébe hóba előfordul hogy iskola előtt megiszok 1-2 sört vagy valami rövidet akár egyedül is mert érzem hogy sokkal jobban érzem tőle magam az iskolában,és reggelente már hiányérzetem van.
Alkoholfüggő vagyok?Ha magamtól nem megy hol kérhetek segítséget?
Igen, az vagy, vagyis kezdő alkoholista.
Ha nincs akaraterőd nemet mondani a piára, akkor igenis kérhetsz segítséget. Most kérjél amíg csak ilyen "laza" alkoholista vagy, mert ha ennél durvább lesz, akkor nem fogsz tudni leszokni, és hidd el: tönkreteszed nem csak a saját de a szeretteid életét is.
Azért 18 évesen piával kezdeni a napot elég durva dolog.
Próbáld meg átértékelni az életed.
Köszönöm a válaszokat.Most nekiállok,teszek egy próbát,hogy csak péntekenként és csak a haverokkal iszok alkoholt,egyébként a barátnőm nagy segítségemre van,mert utálja ha iszok és rendesen meg is kapom a magamét ha megtudja hogy van bennem pia 7köznap. :)
Ha nem megy kénytelen leszek segítségért fordulni mert így érettségi előtt nem szeretném tönkretenni az életem,és a csaéádomét.
Válasz: Igen (kezdő folyamat)
Fiatal vagy nem kellene így kezdened az életet. Reggel kissé durva felnőttként is indítani, nem hogy tizenévesként. Ahogy tudod tedd le, mert ki tudja mi történhet az életed alatt. Pl kilépsz a világba s a para/feszültség miatt innál az lehet utcára vinne.
De pl egy délutáni 1-2sör pihi alatt még ok.
Igen az vagy, ráadásul már nem is az első fázisban.
De mivel beláttad magad is, és már a kérdésedben benne volt a válasz, ezért nincs, meg fogod tudni oldani magad is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!