Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyért akarják ennyire hogy...

Milyért akarják ennyire hogy alkoholt igyak 13 évesen?

Figyelt kérdés
Több velem egykorú ismerősöm már sörözik,borozik és más alkoholos italokat iszik és szidnak hogy hülye vagyok hogy én nem akarok inni. Apum csinált bort és azt akarta hogy igyak vele,a pálinkával is kínált de milyért akarja ezt mindenki manapság?

2016. aug. 8. 07:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

Egy normális közegben illetve családban senki nem "akarhatja" hogy igyál. Maximum felajánlhatja hogy megkóstold vagy megigyál egy pohárral , legalábbis ha a korodat nézzük. Apud valószínűleg azt gondolja hogy leülni borozni az férfias dolog , talán mert őt is így nevelték (vagy talán csak nem talál más ivótársat hirtelen) de valójában téved. Italozni nem erény hanem azt is mondhatnám kiváltság , illetve a szórakozás , kikapcsolódás egyik formája.

A veled egykorúak pedig el vannak eresztve és azt hiszik hogy menő dolog tajtrészegre inni magadat. Sajnos a mai tizenéves korosztály ezen az elven szocializálódik. Ahogy lazulnak a kötelékek a családokban és a józan emberi kapcsolatok között úgy kezd el minél jobb megoldásnak tűnni az italozás .

Nem azt mondom , meg lehet inni haverokkal egy korsó sört , de nem 13 évesen! Én ennyi idősen még Donald kacsa magazint olvastam és akkor voltam boldog ha a vasárnapi ebédnél előkerült egy üveg kóla.

Szerintem jól teszed és okos vagy hogy nem társulsz senkihez. Hadd nevezzenek ostobának. Ne törődj velük. Szesz nélkül lehetsz a legigényesebb ember és ezt komolyan mondom.

2016. aug. 8. 07:50
 2/11 A kérdező kommentje:
köszi
2016. aug. 8. 08:00
 3/11 anonim ***** válasza:
85%

Ha olyan körbe kerül az ember, szenvedély betegek közé, akkor szinte kötelező rászokni mindenre. Ő szerintük.

Hagyd azt a társaságot , nincs arra neked szükséged. Te még nagyon fiatal vagy , felesleges az ilyen. Nem mintha később szükség lenne rá.

2016. aug. 8. 08:25
 4/11 anonim ***** válasza:
95%
Akármennyire is kérnek, ne tedd. Neked nagyon árt még.
2016. aug. 8. 08:29
 5/11 anonim válasza:
79%
Mert szánalmasak azért. Normális ember alkohol nélkül is jólérzi magát. Apud külön gusztustalan. Enyém nem kínál. Ő maga sem iszik, cigizik.
2016. aug. 8. 10:24
 6/11 anonim válasza:
57%
Ne hallgass a szenvedélybeteg ismerőseidre. Nem egy embert látok tönkremenni pia miatt. Egyiknek hasnyálmirigy rákja lett és fájdalmában könyörgött a halálért. Rájuk is ilyesmi vár. Vagy elisszák mindenüket. Nem kell foglalkozni vele, hogy az idióta kortársaid mit művelnek. Őket és szüleiket minősíti. Ha drogoznának, akkor abban is követnéd őket ?
2016. aug. 8. 10:27
 7/11 anonim ***** válasza:
18%
Nem értem, miért pontoztatok le.
2016. aug. 8. 11:09
 8/11 anonim ***** válasza:
21%
Mert a magyar nép eléggé alkesz, ez része a "kultúránknak".
2016. aug. 8. 12:13
 9/11 anonim ***** válasza:
7%
" Milyért " !!! Inkább miért.
2016. aug. 8. 12:58
 10/11 anonim ***** válasza:
A ti kultúrátokban ez a szokás. 2 év múlva már apuka leszel...
2016. aug. 8. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!