Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogy tudom megmérni a cefre...

Hogy tudom megmérni a cefre alkoholfokát?

Figyelt kérdés
A fokmérő megáll benne, olyan az állaga mint a joghurt.
2016. okt. 29. 19:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Így nem lehet egyszerű módszerrel meghatározni, bár szerintem ezt fel kellene hígítani, megszűrni stb. mert a nem erjedőképes növényi részek csak rontják az erjedés hatásfokát.
2016. okt. 29. 20:19
 2/3 Phoney ***** válasza:

Pontosan nem tudod megmérni, mert a maradékcukor miatt csalni fog. Ha egy kis levet szűrsz belőle, azt tudod fokolni, és amit mérsz, annyi alkohol legalább van benne. Ha kevés cukor maradt benne, akkor keveset csal, ha sok, akkor sokat.

Persze ne téveszd össze a mustfokolót az alkoholfokolóval, mert ilyen versenyzőt is láttam már :)

ma 20:19

A híg lekváros állag (ami kb. johgurtszerű) tökéletes a cefrének. Csak az akadályozza az erjedést, hogyha darabos.

2016. okt. 29. 20:51
 3/3 anonim ***** válasza:
Van mustfokoló , borfokoló és szeszfokoló(pálinkához). Ha kiforrt a cefre borfokolóval tudnád megmérni hogyha kellőképpen híg.
2016. nov. 6. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!