Létezik olyan alkohol amitől nem leszünk másnaposak?
Nincs olyan alkoholos ital, amitől nem lehet másnaposnak lenni, tökmindegy milyen fajtájú vagy minőségű. Hogy mennyire várható tőle másnap vagy hogy milyen rossz másnap várható tőle, az már változó (mivel a különböző italok eltérő fajtájú és mennyiségű erjedéstermékeket tartalmaznak!), de erről sem lehet kőbe vésett szabályokat mondani, mert az is eltér, hogy ki mire érzékenyebb (pl. az alapján is, hogy mihez van hozzászokva), és ez ráadásul idővel egy adott személynél is változhat.
És még ha azt is hiszed, hogy kiismerted, melyik italra milyen körülmények közt (mennyiség, folyadékpótlás, stb.) hogy reagálsz másnap, előbb-utóbb akkor is érnek majd meglepetések.
A víz sem mindig tesz csodát, pl. gyakori, hogy biz. véralkoholszint fölött minden víz átmegy rajtad, és akkor vagy kiszáradva ébredsz, vagy óránként pisilni meg vizetinni jársz – szóval ilyenkor eldöntheted, hogy násnap a kiszáradás vagy a kialvatlanság miatt akarsz szarul lenni.
"Azért szokott fájni az ember feje a házitól mert agyon van cukrozva. Én ittam már pl. olyan házit amibe 0g hozzá adott cukor volt és isteni finom volt. S a fejem se fájt. A másik amit ajánlani tudok az a viszki. De abból sem a karamellizált mert azok fos minőségűek. Ami megfizethető és finom is az a fekete bársony az az black velvet. Remélem tudtam segíteni."
Sajnos ehhez a válaszadóhoz hasonló emberek léteznek, akik meg akarnak magyarázni olyasmit amihez nem értenek, és nem csak a pálinka kategóriában, hanem általánosságban mindenben. Többek közt az ország ezért áll a csőd szélén, mert mindenki ultra okos.
Válaszadó. Tévedsz, a házi pálinka nem túlcukrozott ihatatlan lötty, hanem egy lepárlásos eljárással elkészített etil alkohol, amelyet pálinkának nevezünk. A cukorból lesz a szesz ami a gyümölcsben van, ezt az élesztősejtek átalakítják alkohollá.
Cukorból alkohol. Ennyi a titka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!