Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Kinek mi a véleménye az...

Kinek mi a véleménye az alábbi sörökről?

Figyelt kérdés

Jó pár sört megkóstoltam már a az aljától a drágábbakig.

A kérdés az hogy kinek mi a véleménye a felsoroltakról?

Rocky cellar: Nekem vízízű, de az árkategóriájában nem rossz.

Budweiser budvar B:original: Teljesen rendben van nekem.

Paulaner Münchener Hell: Sajnsos nagyon drága, de szerintem ez egy igen finom sör.

Carlsberg: Hányinger.

Krusovice imperial: Nekem nagyon élesztős volt, nem tetszett.

Krusovice svetlé: A keserűsége ízlett, de fura mellékíze volt.

Krusovice cerné: Ízre jó, bár még egy kis alkohol fért volna bele.

Budweiser budvar B: dark: Nagyon jó kis barna sör.

Staropramen barna: Ugyanolyan jó mint az előző, csak olcsóbb volt.

Leffe világos: Nem tetszett a cukrozottság, túlárazott, de iható.

Leffe barna: Ha bekötötték volna a szememet azt mondtam volna hogy boros-kóla, ez nekem nem sör. Na meg drága is.

Hoegaarden: Több búzasört is próbáltam már, ettől nagyon féltem, viszont ez egy első osztályú sör. Csak nagyon drága.

Soproni 1895: Nekem kifejezetten ízlik, az ára is rendben van.

Pilsner Urquell: Jó sör, de időnként fura a mellékíze.

Kronenbourg: Semmi különleges, de nem rossz sör.

Zipfer: Sokan mondták hogy rossz sör, de be kell valljam, nekem nagyon tetszett az íze.

Nyílván nem csak ezeket ittam, de ezeket jegyeztem meg valami miatt, vagy az ár-értékük miatt, vagy mert valamelyik irányba kiemelkedett.

2016. aug. 18. 12:45
1 2
 1/13 anonim válasza:

Rocky Cellar: Egyszer régen kóstoltam, de nem igazán jött be. Tipikusan "olcsó" sör. Ha nincs más, meg lehet inni, de nagyon alsó-középkategória.

Budweiser sörök: Egyértelműen prémium az összes.

Paulaner: Az egyik kedvencem, csak hát igen, sajnos elég drága.

Carlsberg: Én szeretem. Tény, hogy van egy kesernyés mellékíze, de úgy pont kellemesen.

Krusovice cerné: Többet vártam tőle, nem kifejezetten rossz, de nem is dobtam hátast.

Zipfer: Fater hozta egy időben mindig, nekem bejött. Nagyon gyorsan csúszik, kellemes.

Staropramen: Barnát még nem ittam, csak a simát, azzal viszont teljesen meg voltam elégedve.

Többiről nem tudok nyilatkozni (Leffével szemezek mindig, de valahogy kimaradt eddig).

Ha ajánlhatok párat:

-Edelweiss: Egyértelműen a legjobb sör, amit eddig ittam, csak hát elég húzós ára van.

-Kozel, barna: Össze sem lehet hasonlítani a sima Kozellel, sokkal finomabb, és még az ára is emberi.

-Guinness: Elég érdekes íze van, nem is nagyon tudnám máshoz hasonlítani. Itthon sajnos ez is elég drága, én kinn ittam Írországban.

-Zillertal: Itthon kizárt, hogy kapható, nekem Tirolban volt hozzá szerencsém. Nem egy nagy márka, egy ilyen kis helyi sörfőzde, de nagyon kellemes sörük van.

2016. aug. 18. 13:09
 2/13 anonim ***** válasza:
47%

Rocky Cellar: Ipari hulladék, ocsmány kukoricás szar tele nyomva szénsavval, undorító...

Budweiser B Original: Hazai cseh kínálatban ár/érték arányban jó, de azért vannak jobb cseh pilsnerek is( Bernard Svatecni Lezak, Chodovar Zamecky Special... stb.)

Paulaner Münchner Hell: Unalmas, de legalább minőségi alapanyagokból van, viszont Paulnertől nekem a Salvator a kedvencem, na az igazán karakteres, ízletes duplabak.

Carlsberg: Jellegtelen némi fémes ízzel vegyítve, kétszer ittam, először és utoljára.

Krusovice Imperial: Szerintem karakteresen keserű pilsner, a multis csehek közül a PU után a legjobb, az extraktja is rendben, 12, ahogy azt egy cseh pilsnernél szeretjük. Szerintem nem túl élesztős, de hozzáteszem, én Szlovákiából hordom már régóta, és jelentős a minőség különbség más sörök terén, a másik két Krusonál kifejtem...

Krusovice Svetly: Kint Szlovákiában Liquid Gold a forgalmazó még mindig, így hozza a korrekt cseh ivósörök szintjét, de azért a 10-es extrakt nekem kevés. Az itthoni tényleg szar, valóban fura mellékíze van.

Krusovice Cerny: Szintúgy, a szlovákiai liquid gold-os krémesen kávés, és hiába 10-es barna, nekem nagyon ízlett, az itthoni ellenben karakterét vesztette, vizes. Inkább hagyjuk...

Budweiser B Dark: Multis cseh barnák közül a legjobb, itt Magyarországon ár/érték arányban a legjobb cseh barna sör.

Staropramen barna: Mióta liszensz lett, és Bőcsön kotyvasztják elég szar, de az eredeti tényleg jó(szintúgy Szlovákia a lelőhely)

Leffe világos: Ha belga sört akarok inni, tuti nem Leffe lesz az... kukorica és cukor egy belga sörben? Na, ja InBev, hát ki más...

Leffe barna: a belga sört akarok inni, tuti nem Leffe lesz az... kukorica és cukor egy belga sörben? Na, ja InBev, hát ki más...

Hoegaarden: Ez is InBev termék, de nem rontották le annyira(talán a tüntetések után nem merték? :D), mindenesetre ár/érték arányban jó kis witbier, szoktam iszogatni.

Soproni 1895: Ár/érték arányban korrekt, az iható sörök mondjuk itt kezdődnek.

Pilsner Urquell: A multis cseh pilsnerek közül a legjobb, bár itthon tényleg elég ingadozó a minősége, és alapból a Szlovákiában vásárolt ízletesebb, érdemes onnan beszerezni. De itthon is jó, ha sikerül mellékíz nélkülit kifogni.

Kronenbourg: Ha jól emlékszem elég jellegtelen volt, de már nagyon régen ittam... mindenesetre azóta nem vettem többet, ez szerintem azért valamit elárul.

Zipfer: Szintúgy elég jellegtelen, és hát valljuk be, eléggé túlárazott, ha 200 forint lenne, akkor oké, de 350-ért már jó sört is lehet venni, szóval részemről felejtős.

Ha szeretnél elmerülni a kóstolgatásban ajánlhatok neked privátban jó sok sört, amit érdemes megkóstolni, csak definiáld az árkategóriát légyszíves! :)

2016. aug. 18. 13:09
 3/13 A kérdező kommentje:

#2 én 270-ért vettem a zipfert, de ezek szerint akkor akciós lehetett.

A kruso, meg a pilsner elvileg import sör csehből, nem lincenszelt, akkor lehet amit te vettél az szlovák lincenszelt lenne? Legalábbis a dobozán gyártónak csehország volt megjelölve.

#1. válaszoló: Akkor a carlsberget leszámítva elég hasonló az ízlésünk. A Felsoroltak közül az Edelweiss-t már ittam, nekem pocsék volt. A Kozel barna jónak hangzik így, mert a sima az nem valami jó, majd nézni fogok. A guiness-t még nem kóstoltam, a másikat lehet nem is fogom.

2016. aug. 18. 13:53
 4/13 anonim ***** válasza:

Akciós volt a Zipfer, igen. A cseh sörökről, igen import mindegyik, de először is vegyük a Krusok esetét. Alapból régebben a forgalmazó a Liquid Gold volt, Szlovákiában még mindig az. Mikor ők forgalmazták a Krusovice mindegyik söre 400 forint volt. Idén márciusban az Imperialt kivezették a kínálatból, és bejöttek a Heineken forgalmazású ronda dobozok a, ugye a Cerny meg a Svetly(ami eddig nem is volt Magyarországon kapható). Ezeknek az áruk 200 forint plusz a betétdíj, vagy 230 a dobozos. Na most, ebben a gazdasági helyzetben csak akkor lehetséges ez a drasztikus árcsökkenés, ha a termelési költségeken is csökkentenek. Persze nem liszenszelnek, de a Heineken nálunk rosszabb, alacsonyabb költségvetéssel készült söröket forgalmaz, így lehet, hogy míg nálunk a Cerny most 230, a szlovákoknál 300, holott náluk kevesebb adó terheli az alkoholtartalmú termékeket. Ugyanez a PU-el is: nálunk 240 forint egy doboz, kint a szlovákoknál kicsit 300 fölött van. A legfőbb bizonyíték pedig, hogy végeztem összehasonlító teszteket, és egyértelmű az eredmény. A szlovákiai Krusokban találtam meg egyébként azt az ízt, ami régen itthon a 400 forintos Krusokban volt meg. De, mondom ez nem véletlen, a forgalmazó más. Az ilyen söröket provinciális söröknek nevezzük, mert az árérzékenyebb régiókba olcsóbb, rosszabb minőségű főzeteket küldenek. Első válaszoló említette a Kozel barnát, az például a lenygelek pancsolják, és onnan importálják hozzánk. Sajnos Kozelekből még Szlovákiában sem található meg az eredeti, ha meg Brno-ba megyek, akkor ott már jobb söröket is találok, szóval nem szoktam venni... eredetit. De a Topvar 11-es és 12-es Kozelje szerintem korrekt.

Remélem így már érthető, csak szólja ha van még kérdésed! :)

2016. aug. 18. 14:28
 5/13 anonim ***** válasza:

Ja, és Guinness-t, vagyis a Draught-ot, ami itthon forgalmaznak, ne vegyél, mert ez ízetlen híg valami, a stout-ok szégyene!

Olcsóbb és jobb stout a Fullers Black Cab, Intersparban könnyedén megtalálható. Plusz még Metróban még olcsóbb Black Wych angol kézműves... hát hivatalosan porter, de íz alapján inkább egy különleges stout. Én ezeket ajánlom.

Guinness-ből a Foreign Extra Stout finom, de az meg a Különleges Sörök boltjában 900 forint a 0,33-as, annyit nem ér, rengeteg jobb stout van, ha már ilyen magas árkategóriába megyünk fel. Ennyiért már vehetek Hopfanatic Angry Beasst-et is, ami már ráadásul egy russian imperial stout...

2016. aug. 18. 14:32
 6/13 A kérdező kommentje:

A kézművesek már nem az én pénztárcámnak valók az említett belga sörökhöz is úgy jutottam hozzá, azért 3dl-ért nem adok ki még 450-et sem. Na meg őszintén szólva nem is jobb annyival.

Én kruso imperialt még régebben ittam, akkor még 390-ért árulták.

Az itteni kozel meg itt készül magyarban, darával, nyílván gyengébb. Bár a sörbutításra van egy itthoni példa amit a borsodi művelt a Löwenbrauval. Pár év alatt fokozatosan hígabb, alkoholban gyengébb lett. Úgyhogy lehet benne igazság abban amit mondtál.

2016. aug. 18. 16:00
 7/13 A kérdező kommentje:
Az előzőnél azt akartam írni hogy ajándékok voltak a belgák.
2016. aug. 18. 16:01
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Rocky cellar ???? Bocsi , de nem olvaslak tovább...Hányni mentem...Aki ilyet kostól, az nem ember, ha nem egy alkesz...
2016. aug. 18. 17:05
 9/13 A kérdező kommentje:

Pedig szerintem megtetted és feltételezem mindet rossznak tartod.

Egy társaságban ittam a rockyt, nem magam vettem. Nem fogok sznob módra fintorogni, meg lenézni másokat azért mert ilyet iszik. Így hát elfogadtam.

Sőt ha kocsmába hívnak és kérdezik hogy mit kérek, akkor nyílván nem fogom magamat drága sörre meghívatni. Ott egy arany ászok is 300 körül van.

2016. aug. 18. 17:23
 10/13 anonim ***** válasza:

Nos, a Rocky akkor is hulladék, igaza van, de azért megfogalmazhatta volna véleményét kulturáltan, illetve alátámaszthatta volna érvekkel.

Kérdező, akkor a Guinness sem a te pénztárcádnak való, ha nem akarsz kézművest inni. De azt javaslom, látogass ki Szlovákiába, ahol olcsón lehet hozzájutni a multis cseh sörökhöz, illetve mindössze 1 euro(!) a fél literes Bernard Svatecni/Cerny/Jantarovy Lezak cseh kézművessör, de szlovákok közül is lehet jókat venni...

Persze tisztában vagyok vele, hogy nem mindenkinek van elérhető közelségben Szlovákia, így ha nem veszed zokon, ajánlanék itthoni boltokból is söröket! A felső határ 400 forint/fél liter lesz, szerintem ez neked is korrekt.

Tehát kezdjük:

Dreher Bak: 16 balling fokos korrekt bock típusú sör, az árát lazán megéri, a legjobb hazánkban gyártott nagyüzemi sör.

Eichbaum sörök: német import sörök, többféle is van a stout-tól kezdve a vörös lageren át a pilsnerig, mindegyik korrekt, árukat simán megérik.

És még néhány import pilsner 400 forintért: Radeberger, Krombacher, Wernesgrüner, Berliner Kindl.

Argus Maestic: tudom, tudom... Lidl sajátmárkás sör, de korrekt cseh import pilsner, ár/érték arányban nagyon jó.

DAB Dark: felső határos ez is, de finom kávés ízű dunkel, viszont a Budweiser Dark személyében elég erős a konkurencia, és ugye az egy 100-assal drágább.

És végezetül, nem kértél kézművest, de tudok olyat(kettőt is), ami belefér ebbe az ár kategóriába és jó: Békésszentandrási Fekete(egy bock típusú sör, de jobb mint a Dreher Bak, ára nálunk a helyi speckó boltban 390), illetve a Szarvasi Világos Hódító, ami egy pilsner, tökéletes ivósör és csak 300 forint a Venenumban(pesti sórszakbolt).

2016. aug. 18. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!