Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen sörök kaphatóak még,...

Milyen sörök kaphatóak még, amiknek nincs lebutítva az alkohol %-a, és nem kukoricadarás (vagy annyira nem érezni rajta)?

Figyelt kérdés

Pl. az itthoni löwenbrau már nem ízlik, a soproni stb. se...

Van valami még tűrhető árkategóriába eső (3-400 ft) körül kapható olyan sör, ami még 4,5% fölött van legalább, és jó az íze?

2016. jún. 28. 08:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha igazán jó söröket akarsz inni, akkor próbálkozz külföldi sörökkel, belga, cseh, csak ezek 7-800 forintért vannak. Viszont az ízük nem is hasonlítható máshoz.

Talán ebben a kategóriában elfogadhatóbb a Staropramen, Bernard, Krusovice, Zlaty Bazant.

2016. jún. 28. 09:19
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszi, megnézem majd amiket írtál!
2016. jún. 28. 09:54
 3/16 anonim ***** válasza:
44%
Nézz körül az Auchanban. De a sima Heineken vagy Soproni is megüti az elvárásodat, 4,5% fölött van az alkoholtartalmuk, és nincs bennük kukorica.
2016. jún. 28. 10:11
 4/16 anonim ***** válasza:

#3 a Soproni klasszikusban van kukorica, ellenben az 5,3%-os Soproni 1895-ben és az 5,2%-os Soproni démonban tényleg nincs, még malátázatlan árpa sem, nemhogy kukorica.

A van benne kukorica, de nem árt neki kategóriába: a Dreher classic, Hidegkomlós és Nyári komlós söröket raknám, és persze a Coronita-t ami mindig is kukoricasör volt.

Kérdező, sör alkoholtartalma, és hogy van-e benne kukorica nem feltétlenül mutatja meg egyértelműen a sör minőségét, ha megnézed a boltban a 400Ft/0,33l fölötti sörök között is van 4,5% alkoholtartalom környéki kukoricás sör.

2016. jún. 28. 11:54
 5/16 anonim ***** válasza:

Hát olyan árkategóriában, amit írtál nehéz lesz...

Ha alja pancsokat iszol, ne csodálkozz, hogy szart kapsz ennyi pénzért.

Normál áron pl. Paulaner, Erdinger, Franziskaner, stb.

2016. jún. 28. 12:00
 6/16 anonim ***** válasza:

Sajnos a Staropramen már nem az igazi. És ezt érezni rajta. :(

Külföldről kell hozni. 2-3 tálca lengyel, vagy szlovák sör számomra mindig jobban megéri, mint a magyar bármi. :( sajnos

2016. jún. 28. 12:26
 7/16 anonim ***** válasza:

Próbáld meg a lidl-ben az argus söröket. Mindegyik 200 forint és az üvegesek finomak is. Nekem leginkább az argus gold ízlik.

[link]

2016. jún. 28. 12:27
 8/16 anonim ***** válasza:
Házi sör. Nincs más út.
2016. jún. 28. 12:29
 9/16 xenil válasza:
Szerintem a krusovice, Staropramen egyáltalán nem tartozik a jó sörök közé. Ha szereted a barna söröket ajánlom a Dreher bak-ot 7%- feletti. A Gösser, Heineken, Carlsberg, ezek is mind 4-5 % körül mozognak és kifejezetten finomak is, de ha igazán jó sört akarsz, akkor ajánlom a kézműves söröket. Már a Tescoban is lehet belőlük kapni, de ezek 800 Ft felett vanak. Illetve egyéni ízlés kérdése, de szerintem a Tescos Rastinger is egészen jó ízű.
2016. jún. 28. 12:41
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Na, szóval akkor tehát összefoglalva a követelményeket, 4,5% fölötti alkohol, nincs kukoricadara, és max 400 forint.

Jó, előre bocsátom, hogy az alkohol%-kal nem fogok foglalkozni, én már rég a balling fokot nézem csak, de a többi feltételednek eleget teszek, és írok egy listát.

Nézzük a magyar nagyüzemieket először:

Soproni 1895(A Démon csak 10 balling fokos, szerintem nem egy jól sikerült barna sör, de te kipróbálhatod, ha akarod)

Dreher Bak(ennél biztosan tudom, hogy magas az alkoholfok is, mert ez egy bock típusú sör, ezeknél ez szokványos)

Aztán vannak külföldi nagyüzemiek:

Eichbaum sorozat(korrekt német import sörök, mindegyik tagja megéri az árát, érdemes végigkóstolni őket, általában Spar üzletekből fellelhetőek, de két fajta van Tescoban is)

Épphogy belefér az összes német kommersz sör, ezek 400 forintért vannak: Wernesgrüner, Bitburger, Radeberger, Krombacher, Berliner Kindl.

Budweiser világos és barna(ezek import cseh sörök ellenben a Straropramen világos és barna, illetve a Kozel világossal)

Staropramen Granat(ezt még csehből hozzák, félbarna sör)

Argus Maestic(Lidl sajátmárkás sör, de korrekt pilsner)

Pilsner Urquell(import, bár mostanában ingadozó a minősége, én már nem szoktam venni, mert zsákba macska, mostanában az Argus Maestic váltotta ki)

Zahringer Scwarzbier

Oettinger Scwarzbier

Oetinger és Hansegold Hefeweissbier(de csak ha szereted a búzasört, amúgy nem nagy szám búzasörök, de az árukat megérik)

Magyar kisüzemi:

Szent Andrási Ogre söre illetve Fekete(ezek megint csak a felső határ, de még szűkösen belefér)

Szarvasi Világos Hódító(csak 300 forint, de nagyon jó világos ivósör)

Asszem ennyi lenne, de azért szerintem ha tényleg szeretnél jó söröket inni, akkor érdemes többet rászánni, és megkóstolni a hazai és külföldi kézműveseket, belgákat, angolokat... stb.

Ha kérdésed van, nyugodtan írj!:)

2016. jún. 28. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!