Hogy lehet, hogy valaki jobban bírja a töményet mint a sört?
Üdv! Nem vagyok nagy ivó, úgy 2 havonta ha alkalom van rá fogyasztok alkoholt. Kb egy éve egy sütögetésen nagyjából 3 óra alatt megittam 4-5 sört (2-2.5 liter), előtte és közben is ettem. Nem voltam tőle részeg de szédültem, félrenyomtam a billentyűket üzenetben stb. Szóval becsiccsentettem. Azóta párszor volt ilyen sörözgetés, 3-4 után kellemesen érzem magam, 5 körül már szédölgök.
Nemrég volt, hogy sokféle töményet ittam rövid időn belül, előtte pedig csak egy könnyű reggelit ettem.
Megittam 4 feles pálinkát és 2 vagy 3 jagert. Megéreztem természetesen de nem voltam annyira se becsiccsentve mint a sütögetésnél. Egy órán belül ittam és elvileg alkohol is többnek kell, hogy legyen ennyiben.
Van még aki jobban bírja a töményet?
Mindig így vagy vele? Mert nekem volt már, hogy fél sört megéreztem s az is előfordult, hogy negyed liter töményt egyáltalán nem... Szóval ha ez a töményes eset alkalmi, akkor lehet, hogy pont úgy jöttek ki a körülmények.
De nálam is az van, hogy nem feltétlenül az alkoholmennyiség számít. A tokaji aszú erősebben hat rám, mint a tömény.
S a minőség is számít. Rossz minőségűt nem szoktam inni, de ilyen-olyan okból előfordulhat (illetve relatív is, mi a rossz). A rosszból 2 korty kikészít, ilyenkor vagyok másnapos. Jó italtól soha, csak ifjan, amikor kezdőként mindent összeittam...
Sörtől mindig ez van, töményet ritkán iszom ennyit. De semmiből sem az alját szoktam inni. Sörből is heineken, pilsner hasonlókat szoktam. Pálinka az házi volt annak nem ismerem a minőségét, a jager meg gondolom egységes minőségű.
Azért furcsa, mert a sörre mindig azt mondják, hogy "áhh mire a harmadikat iszod az elsőt már ki is vizeled" és tényleg gyakran kell tőle wc-re járnom, de hamarabb megárt.
Ki mire van "hitelesítve". Én csak sörtől be sem rúgok, akármennyit megihatok, előbb pukkadnék ki tőle, minthogy berúgjak (átlagos szesztartalmú, 5 - 6% - os sörre gondolok). Sör töménnyel azt nagyon bírom, akár tíz unicum tíz sörrel is, ha sokat is iszom, érzem én, de a fejem tiszta marad.
(Ezeket persze úgy kell érteni: nem üres hassal, pihent állapotban)
Borral viszont már nagyon óvatos vagyok, az hamar megüt.
"Sör töménnyel azt nagyon bírom, akár tíz unicum tíz sörrel is, ha sokat is iszom, érzem én, de a fejem tiszta marad. "
Négy tippem van:
- A túlvilágról írsz.
- Legalább 3 mázsa vagy.
- Ezt a mennyiséget mintegy 10+ óra alatt termeled be.
- Túlzol picit :)
7.
Nem ma kezdtem, hozzá vagyok szokva. Nem nagy dicsőség, de ez van.
41 leszek idén, 110 kiló vagyok. Igen, több óra alatt iszom meg 10 sör + unicumot, miért mennyi idő alatt kéne meginni 5.5 liter folyadékot? 20 perc alatt? Délután 5 körül megyünk le a krimóba, este tízkor záróra, kb. ennyi idő alatt, közben megy a csipsz, ropi, de van, hogy pizzát rendelünk, oda az ivóba. Én mindig eszem is, ha iszom.
Nekem ugyan mindegy mit hiszel, de tapasztalatlan lehetsz, még keveset láttál, van aki ettől többet is leenged a torkán.
Aha...
Itt csináltam egy számítást. Az első 5%-os sör és 40%-os feles kombódat 5 órával ezelőtt csináltad, utána fél óránként ittál egy ilyen kört, az utolsót fél órával a "mérés" előtt és 110 kg vagy. Ezt az eredményt adta ki:
"Az összes bevitt alkohol mennyisége: 504g.
A szervezetedben még kb. 487.5g. tiszta alkohol található.
Ez 9.75 ezrelék véralkohol szintnek felel meg."
Az alkohol hatásai (wiki):
"Aluszékonyság: kb 2,5-4,0 közötti ezrelékpontok esetén fellépő állapot. Lomha mozdulatok, koordinálatlan mozgás jellemző, a reakcióidő nagyon elhúzódhat bármiféle külső ingert illetően. Fokozott rosszullét, hányás, vizelettartási nehézségek jelentkezhetnek. Súlyosabb esetben a személy képes akár a leglehetetlenebb testhelyzetekben is elaludni.
Kómás állapot: kb 3,5-5,0-ig. Teljes eszméletvesztés, kórosan alacsony testhőmérséklet. Légzés és keringés koordinálatlanná válik, rosszabb esetben a légzés leállhat, ami fulladásos halált okoz.
Halál: a durván 5 ezrelékpont feletti véralkoholszint súlyos alkoholmérgezést okoz, túlélni gyakorlatilag lehetetlen."
Tehát akkor vagy egy X-men vagy, egy kicsit haszontalan szuperképességgel, vagy túlzol.
Más kalkulátor a felét sem adja ki. Valamit elszámoltál. Jó, még 3.8 ezrelék (máshol ennyi jön ki) is nagyon sok, lehet, hogy korábban kezdtem, ezt az 5 órát hozzávetőlegesen adtam meg, ne vedd kőbe vésett időnek, különben is, fél liter tömény után már más az időérzékelés. A kocsma 22 - kor bezár ez biztos.
De kitartok amellett egy tivornya alatt - kevesebb/egyenlő 10 óra - alatt nemegyszer megittunk ennyit.
Ma már visszavettem, mert nem egészséges ez, de volt idő, mikor nagyon belehúztunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!