A pálinka erősségét fokban mérik?
Figyelt kérdés
2016. máj. 10. 11:15
1/5 anonim válasza:
Nem. %-ban, csak fokot mondanak.
2/5 anonim válasza:
A szesztartalmát mérik foknak mondott %-ban.
3/5 Phoney válasza:
Az alkoholtartalmát szeszfokban mérik, ami ugyanazt jelenti, mint a térfogatszázalék.
(Gyártáskor praktikusabb a tömegszázalékkal dolgozni, de fogyasztóként ezzel nem fogsz találkozni.)
4/5 anonim válasza:
A szomszédom 90 fokos pálinkát iszik. Abból gondolom, hogy pálinka hatására, függőlegesből, vízszintes pozíciót vesz fel és ezt bárhol tudja produkálni.
5/5 Phoney válasza:
A 90 fokos „pálinka” már inkább ipariszesz, mint értelmes ital. Kábé 80-85 fokos finomítás fölött (attól függetlenül, hogy utólag visszahígítják-e) egyre jobban elvesznek az erjedési kongerenerek és egyre inkább ipariszesz lesz a párlat. (Hivatalosan 86% fölött nem lehet pálinkának nevezni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!