8 óra elteltével meglátszódna rajtam, hogy ittam?
Egy pálinkás pohártól nem fogsz berúgni...
Azt én először osztálykiránduláson ittam, semmit nem éreztem kb:) Többet kéne, de amúgy 8 óra alatt, ha nem rúgsz be nagyon, nem leszel másnapos:P
Egy pohártól nem rúgsz be, sőt valószínű meg sem érzed. Bár attól is függ, hogy mekkora az a pohár, mert láttam már 25 ml-eset is meg 60 ml-eset is, azért nem mindegy... Meg hogy előtte ettél-e vagy éhgyomorra iszod...
Amúgy így kezdésnek, ha letolsz 3 felest, azt szerintem kezdőként már megérzed fejben, de részeg tutibiztos nem leszel tőle.
Azt mindenesetre jó tudnod, hogy az alkohol viszonylag lassan kerül be a vérbe és fejti ki a hatását. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy isznak valamit, aztán rögtön utána pár perccel még nem éreznek semmit, akkor isznak rá még egyet, aztán megint, aztán megint. Mert azt hiszik, nem hat. Pedig hat az, csak nem olyan gyorsan. Aztán csak akkor hagyják abba az ivást, amikor már érzik a hatását, de addigra már egy csomót leöntöttek a torkukon, és a gyomrukba ott csücsül még a következő adag, amitől egyre részegebbek lesznek. :D Rögtön az ivás abbahagyása után nemhogy lecsökkenne a véralkohol szint, hanem még növekedik egy darabig (attól függ, mennyit ittál), és csak ha elérte a maximumot, utána csökken. Ezért van, hogy sokan elszámolják magukat és többet isznak a kelleténél. Azt hiszik, hogy hát ha most még nem érzem magam olyan részegnek, akkor nyugodtan ihatok rá, mert fél óra múlva sem fogom magam részegebbnek érezni. Aztán egy óra múlva meg a bokor tövében fekszik teljesen kiütve. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!