Miből a legolcsóbb pálinkát vagy egyéb röviditalt készíteni? Lehetőleg pektinmentes alapanyagot írjatok a metilalkohol tartalom miatt.
Figyelt kérdés
2016. ápr. 14. 03:52
1/3 anonim válasza:
A pálinkát nem készíteni kell hanem főzni. Már a pálinkából lehet sok féle itókát készíteni , de az nem lesz olcsó.
3/3 anonim válasza:
Nem igazán értem a kérdést, de megpróbálok válaszolni rá. A pálinkatörvény szerint pálinkát Magyarországon termett gyümölcsből lehet készíteni. A pektin a növények ( gyümölcsök )sejtfalában található, a sejtek egymáshoz kötéséért felelős. A gyümölcsök közül a birs, a körte, a szilva) tartalmaz különösen sok pektint. Ebből következik, hogy pektinmentes alapanyagból nem lehet pálinkát főzni. Ha normálisan van cefrézve és főzve a pálinka, akkor nem kell félned a metilalkoholtól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!