Mennyi metilalkohol keletkezik pálinkafőzésnél egy 50 literes főzet során?
Figyelt kérdés
2013. júl. 18. 19:52
1/2 Phoney válasza:
Főzésnél semennyi nem keletkezik. Erjedéskor keletkezik valamennyi, de a mennyiség a gyümölcs fajtája, a hőmérséklet és egyéb tényezők, de elsősorban a cefrére fordított szakszerű odafigyelés függvényében nagyon változó.
A kereskedelmi pálinkákban átlagosan 1000 g/hl engedélyezett az alkoholtartalomban (ez egy 50%-os pálinkában kb. 0,7% metanolt jelent), de megfelelő színvonalú cefrézéssel ennek töredékére is csökkenthető.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi
2013. júl. 19. 07:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!