Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tudnátok segíteni?

Srác980123 kérdése:

Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Egy feladathoz kell."Indokold meg miért nem akánlatos kőre érzékeny hatóanyagú gyógynövényekből forrázott vagy főzetet készíteni!"

2013. máj. 12. 17:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mi ez a különleges vonzalom nálad a "k" betűkhöz, de a kérdésre a választ te is ki tudod logikázni. :)


Ha a hatóanyag hőre érzékeny, és úgy akarod a növényből kivonni, hogy megfőződ, akkor értelem szerűen, mire kifőznéd belőle, tönkre is megy...


Mint amikor jó sokáig főzi valaki a csipkebogyót teának, hogy minél több c-vitamin kioldódjon...

Csak éppen a c-vitamin már 80 fokon tönkremegy..

2013. máj. 12. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
70%
Mert (mivel hőre érzékeny)elvszíti a gyógyító hatását forrázásnál, vagy főzésnél, ezért csak áztatni szabad hideg vízben.
2013. máj. 12. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
69%
(...vagy alkoholban, stb, attól függ, miben oldódik jól, vagy préselni, összetörni mozsárban, stb)
2013. máj. 12. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
0%
Azért mert hőre érzékeny a hatóanyag ami a gyógynövényben van pl csipkebogyó tea is ilyen ami C vitamint tartalmaz és a C vitamin hőre érzékeny ezért kell áztatni langyos kéz meleg vízben.
2013. máj. 12. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!