Dockos. kérdése:
Csongrádi kékfrankos 36 forintért?
Figyelt kérdés
A birtokomban van egy Csongrádi kékfranos száraz vörösbör, amelyen nincs feltüntetve a palackozási idő. Az egyetlen adat amiből ki tudok indulni az az hogy 36 forintért lehetett megvenni, hiszen ez fel van tüntetve az üvegen. Az érdekelne hogy mikor palackozhatták.2016. ápr. 8. 15:09
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
2016. ápr. 8. 15:58
3/8 Mojjo válasza:
Ezt mondjuk igen nehéz megmondani, de a 80-as évek vége helyett én akár egy 70-es éveket tudok elképzelni. Ha egy 1500 forintra lőjük be a mostani értékét, akkor egy 1975-1978 körüli időszakban árulhatták.
4/8 Mojjo válasza:
Már úgy értve, hogy egy mostani 1500 forintos bor értékét képviselte anno...
5/8 anonim válasza:
Mojjo tréfálsz ?
1980-ban egy doboz gyufát 50 fillérért kaptál, egy 0.5 literes kakaót 2 forint 50 fillérért, egy doboz cigit 5 forintért . 1 szem rágógumit 20 fillérért vettem . 2 forint volt egy csavart adag fagyi .
Nehogy má' 36 forintba kerüljön a bor a '70-es években ...
6/8 anonim válasza:
10-15 forint volt egy üveg bor 1980 körül .
7/8 Mojjo válasza:
Lehet, '83-as vagyok, szóval tapasztalatból nem beszélhetek. A KSH oldalál talált adatokból számoltam (ha gépről leszek, megkeresem újra), az ott feltüntetett drágulást számolva alkoholos italoknál, ami 1975-ben 36 Ft volt, az 2012-ben 1500. Aztán lehet nem pontos - készséggel elhiszem annak, aki saját emlékei és tapasztalatai alapján beszél.
8/8 anonim válasza:
Zomelié vagyok, de nem ér sokat. 340 Ft a kalkulációm. Vegyél egy La Fiestát: az bor!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!