Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ki kóstolt már Portugieser+Nér...

Ki kóstolt már Portugieser+Néró+kékfrankos házasítást?

Figyelt kérdés
A mohácsi borvidéken készítik. Jan kele a neve. náró, frissl illatos szőlő a kékfrankos a tannin miatt kell

2016. febr. 12. 16:34
 1/4 Mojjo ***** válasza:

Magyarországon ilyen összetétellel bort tilos forgalomba hozni - ettől persze házi borként létezhet, de a boltok polcain nem találhatsz ilyet.

(A Néró miatt, ami direkttermő, amiket idehaza nem lehet forgalmazni. De úgy rémlik nem csak a magyarok tiltják ezt, hanem igen-igen sok országban tilos.)

2016. febr. 12. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
most néztem pont a borbás marcsi műsorában, hogy az egyik mohácsi borász ilyen házasítással készít bort. de a néró a legkisebb arány
2016. febr. 12. 17:18
 3/4 Mojjo ***** válasza:
Persze, gondolom, hogy csinálja, bár elvileg még csinálnia is tilos lenne... Meg amúgy is fura egy ilyen küvébe beletenni egy direkttermőt, de ő tudja. Ami azt illeti, már csak kíváncsiságból is szívesen megkóstolnám.
2016. febr. 12. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
youtube: gasztroangyal farsang 2. és 3. perc között van valahol a srác, a neve alá van írva a borospincéjének a neve
2016. febr. 12. 21:46

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!