Milyen vörösbort adjak ajándékba?
A 4-es hozzászólásban linkelt Takler Syrah egy teljesen jó választás szerintem is, ha valaki a vajasabb, lágyabb textúrájú vörösborokat kedveli. Ha egy szikárabb, ásványosabb példányt szeretnél, akkor pedig a szintén emlegetett Kreinbacher pincészet birtokvörösét ajánlom. (Ez a neve a bornak, hogy Birtokvörös.) Amúgy sem sokan monfhatják el magukról, hogy somlói vöröset ittak, szóval még kicsit kuriózum is :)
@5: a "gurmandok" egyáltalán nem a száraz borokat részesítik előnyben, még vörösben sem. Aki benne van a gasztronómiában, rajong érte és kellően tájékozott, az alkalomtól és esetleges ételpárosítástól függően pont ugyanolyan lelkesedéssel iszik félszárazat, félédeset és édeset is. A "kizárólag száraz bort" azoknak a tipikus hozzáállása, akik nem értenek a borokhoz, de azért próbálnak úgy tenni. Vagy azoké, akik szubjektív ízlésbeli okokból tényleg csak azokat szeretik - de ezek vannak kevesebben.
Az édes vörössel annyi a gond, hkgy 99%-uk pancs. A magyar édes vörösöknek a 100%-a. (Vagy ha nem pancs, akkor természetellenesen töppesztett szőlőből származik - és az sem lesz jó.) Természetes édes Merlot sincs magyar, főleg nem egri. Nagyon ritkán 4-5 évente egy-két tétel természetes félédes vörös születik idehaza, azokra érdemes lecsapni - én le is szoktam. Igaz, azoknak az ára a ritkaságukhoz igazodik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!