Tudnátok ajánlani nagyon jó vörösbort Karácsonyra?
Az a gond ezzel, hogy mindenkinek más a "nagyon jó".
- Dániel Pince Kékfrankos "Fleur Bleu" 2007, Szekszárd: konkrétan a legjobb vörösbor, amit idén ittam. Nincsenek szavak, nem gondoltam, hogy ilyen lehet egy kékfrankos.
- Iványi Zsófi Cabernet Franc válogatás 2008, Villány: Mindenhol ódákat zengenek róla, érdemes rákeresni :)
- Kislaki bormanufaktúra (Légli Géza), Merlot válogatás 2009, Balatonboglári borvidék: Gézának az alap Merlotjai is több, mint remekek szoktak lenni, a válogatás meg rendesen felteszi a lécet. Ha szereted a Merlot- remek választás.
- Heimann Bikavér 2013, Szekszárd: az egyik legjobban iható, legélvezetesebb bikavér, mindkét borvidéket ideértve, akik palackozhatnak bikavér nevű bort (Eger és Szekszárd ugye)
- Heimann Kékfrankos Alte Reben 2013, Szekszárd: Dániel Zsolt 2007-es bora után egyértelműen a második helyezett (holtversenyben a következővel, amit ajánlani fogok) a Kékfrankosok mezőnyében nálam. Öreg tőkék, szépen mutatja, mire képes a Kékfrankos, megfelelő kezekben.
- Wassman Kékfrankos 2012, Villány: Ahogy említettem, holtversenyben a második a Kékfrankos felhozatalban nálam - pedig pár Kékfrankost azért ittam mostanság is :)
És +1-nek egy külföldi:
Leth Blauer Zweigelt 2013: Osztrák bor, tehát a Zweigelt hazájából. Megmutatja, hogy mire is gondolunk, amikor azt mondjuk egy borra, hogy tiszta, jól definiált. Meg azt is, hogy mennyi mindent ki lehet hozni egy közepes testből is.
Szóval így hirtelen, ami eszembe jutott. Nem hiszem, hogy bármelyiket meg lehetne kapni nagyáruházakban, szakboltokban annál inkább.
Igazán jó borokat nem nagyáruházakban kell keresni. Ha pesti vagy, könnyedén be tudod szerezni a fentieket is. Vagy jó részüket, ha debreceni, győri, kecskeméti, szegedi, nyíregyházi, pécsi, vagy miskolci. Szóval elég sok helyen országszerte.
Ha nem ezen városokban vagy, de van mondjuk Tesco, akkor Bodri Faluhely vagy Optimus QV, vagy Eszterbauer Tüke vagy Mesterünk, 11-es jelzésű Sauska cuvée, amiket mondanék még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!