Sörtől erősebb másnaposság?
Az átlagos magyar nagyüzeminél a lehetőségek szerinti legtöbb féle cukrot kierjesztik a sörléből, ez pedig azzal jár (a testetlenség, az alacsony balling-fok mellett), hogy kevesebb kontroll marad a keletkező erjedési kongenerek fölött. Ezek gyakran oda tudnak verni a másnapnak, ha szerencsétlenek a fajtáik, arányaik. Ugyanez a jelenség az olcsó bornál vagy a rossz pálinkánál is.
Köbányai szintű söröktől nekem is többször volt már cudar másnapom akár néhány üveg után is, viszont pl. amikor a múltkor Főzdefeszten kipróbáltam azt az azt se tudom már hány korsó nagyon jó sört, a végén örültem, hogy járni tudok, másnap mégsem volt semmi extra. A komló valszeg szintén nem para, mert szeretem az IPÁ-kat, amik elég durván össze vannak komlózva, és azoktól sose volt bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!