Ki volt az a "borasz" akit elkapott most a nebih?
Figyelt kérdés
Alfoldi "borasz" volt a lelkem, es szolot nem latott "bor"-t keszitett eddig. Kivancsi lennek, hogy ki volt.2016. jan. 16. 21:12
1/3 Mojjo 



válasza:





Nem tudom ki volt, viszont egy helyreigazítás: bár sok oldal valóban úgy hozta le, hogy szőlőt nem látott bort készített, ez természetesen nem igaz. Annyi a történet, hogy telenyomta cukorral a mustot - kb a borok alkoholtartalmának fele képződött a hozzáadott cukorból, ha jól emlékszem.
2/3 anonim 



válasza:





Klasszikus alkoholista fogás, vagy amikor kontár vagy a szőlőhöz...
De még a cukorhoz sem ért az ilyen, mert a sok géniusz aki ezt csinálja többnyire KRISTÁLYCUKROT rak bele, még véletlenül sem DEXTRÓZT, amit aztán képtelenség lenne kimutatni...
3/3 Mojjo 



válasza:





Már miért lenne képtelenség kimutatni? Ugye tudod, hogy a bor cukrozását nem fruktóz-dextróz arány vizsgálatával határozzák meg, hanem izotópos vizsgálatokkal. Dextrózt, ha csak úgy veszel, valószínűleg burgonya-, vagy kukoricakeményítőből állítottak elő. Ezen növények által előállított cukrok pedig más mennyiségű deutériumot tartalmaznak, mint a szőlő által előállított, amit mágneses magrezonanciás vizsgálattal remekül ki lehet mutatni. Szóval de, tök mindegy, hogy dextrózt, vagy szacharózt használsz, legalábbis lebukás terén. Mivel a Saccharomyces törzsek mindegyike kisebb-nagyobb mértékben glükofil (vagy dextrofil, ha már úgy hívjuk a glükózt), azaz a dextrózt jobban szereti a fruktóznál, erjedési biztonság szempontjából jobb a dextróz a szacharóznál, ami dextrózra és fruktózra bomlik, de ennyi. Kimutatni mindenkêpp ki fogják, hogy itt pancsolás történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!