Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mondhatjuk, hogy a bor ugyanol...

Mondhatjuk, hogy a bor ugyanolyan drága pia mint a whiskey?

Figyelt kérdés

Mert amit 5-600 vagy akár ezer forintért megvesz az ember, az nem bor. Vörös vagy fehér körömlakklemosó.

Egy gazdag(abb) rokonomnál ittam 3800 forintos rozé bort, na az valami volt. A szőlő ízét éreztem, meg azt, hogy van benne alkohol, ennyi. Semmi mellékíz, semmi utóíz.

Tehát gyakorlatilag mondhatjuk, ha valaki minőségi bortól akar berúgni akkor legalább annyit rá kell költenie mintha minőségi whiskey-t venne?

(vagy van olyan megoldás amiről lemaradtam, ami elérhető áron van? Ha van mit ajánlanátok?)

2015. dec. 22. 11:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Na akkor számokra lefordítva: vegyünk egy üveg 7000 Ft-os bort és egy üveg 20.000 Ft-os whiskey-t.

Kb 1/3-ad üveg whiskeyvel érhető el ugyanaz a hatás berúgás szempontjából, mint 1 üveg borral, tehát látható, hogy összegben ugyanott vagy. Innentől meg már csak ízlés kédése, mert engem speciel a töménnyel ki lehetne kergetni a világból, legyen az akár a legjobb whiskey, konyak vagy pálinka.

2015. dec. 22. 13:36
 12/15 anonim ***** válasza:

"szeretném ha az alkoholizmusom a lehetőségekhez képest minél kevesebb kárt tegyen bennem. "

Ha ez a cél, akkor egyértelműen a bor!

Igazából tudni kéne, hogy mennyi pénzt szánsz rá /nap, és akkor tudok neked azért az összegért ár-értékben ajánlani.

2015. dec. 22. 13:50
 13/15 Phoney ***** válasza:

"és szeretném ha az alkoholizmusom a lehetőségekhez képest minél kevesebb kárt tegyen bennem."

Akkor csak találgatni tudsz, mert erről igazából nincsenek érdemi tudományos eredmények. Hogy egészségügyi szempontból hol kezdődik a minőségi bor, az nem feltétlenül van párhuzamban az ízével, mivel a 4 ezres borban sem vegytiszta etanol erjed, hanem csak kellemesebb illatúak a kongenerek. Attól, hogy az ezerforintos bor rosszabb ízű, nem biztos, hogy lényegesen károsabb is.

Azt sem lehet tudni igazán, hogy a minél tisztább alkohol a kevésbé káros (tehát pl. bármilyen mai vodka, megfelelő folyadékpótlással vagy bekeverve fogyasztva persze), vagy az evolúciós alkalmazkodás miatt akkor kevésbé káros a berúgás, ha jelen vannak a borban megszokott savak, stb., és az erjedési kongenerek talán nem is teszik károsabbá az italt. A tudomány nem igazán kutatja a „kevésbé káros berúgást”, mert senkit nem akar bátorítani olyasmire, ami mindenhogy rossz.

Igaz, hogy történelmileg károsabbnak bizonyult az égetett szesz, de ennek az az oka, hogy sokkal könnyebb sokat inni belőle, nem szokás pótolni mellé a folyadékot, a történelmi hamisítási módszerei ártalmasabbak voltak, stb.

2015. dec. 22. 17:33
 14/15 anonim ***** válasza:
"Egy gazdag(abb) rokonomnál ittam 3800 forintos rozé bort, na az valami volt." Semmi volt. A valami 10-15 ezertől indul...
2018. márc. 3. 23:13
 15/15 anonim ***** válasza:
"Én megiszok egy este simán úgy egy üveg bort, hogy kívülálló meg sem mondja rólam, hogy ittam." 1 gramm alkohol 7 kalória. További jó italozást.
2018. márc. 3. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!