Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A cefre minőségét rontja a hideg?

A cefre minőségét rontja a hideg?

Figyelt kérdés

Van 2 hordó cefrém (2X120 liter)ami kint van. Megfagyni gondolom nem tud, de a mínuszok tudnak rontani a minőségen? Kint lehet hagyni a hordókat?

Köszönöm.



#cefre #pálinka #házi pálinka.
2015. nov. 24. 10:16
 1/4 Gitta55 válasza:

Igen, a hideg rontja a minőségét.

[link]

2015. nov. 27. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Itt a linken nem a tárolásról, hanem a kiforrásról ír.

Nekem azt mondta egy főzdés, hogy a hideg nem árt a már kiforrt cefrének, ha nem annyira hideg, hogy megfagyjon.

De hát ki kell főzni, az a biztos...

2015. dec. 2. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha kiforrt a cefre azonnal ( de lehetőleg a legrövidebb időn belül ) főzesd ki. A hosszú tárolás során nemkívánatos folyamatok is beindulhatnak a cefrében. Télen meg mindenképp meg fogy fagyni. Gondold el, olyan 8% körüli alkohol van a kiforrt cefrében. Ez már néhány fok mínuszban is megfagy.
2017. máj. 31. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

És itt a " fagyási táblázat" :

[link]

2017. jún. 1. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!