Forrásban lévő birs cefre?
Figyelt kérdés
Na szóval most először csináltam birs cefrét, és az elején csak összevágtam kb egy 130 l es hordónyit a többit pedig a szeszfőzdés tanácsára összevágtam és fel is főztem.
Amit csak összevágtam már elkezdett forni, a főzött pedig még nem, de a forrásban lévőből le kellett szednem egy jó vödörnyivel és egy másik hordóba raaktam amiben a főzött volt, és az is elkezdett már fordni. Szerintetek a 3. hordóba is rakjak egy vödörnyi olyan cefrét ami már forr hogy az is beinduljon ?
2015. nov. 18. 11:29
1/3 anonim válasza:
Az alkoholos erjedést nem segíti a törzskultúrával való beoltás. Hagyd, majd magától beindul.
2/3 A kérdező kommentje:
köszi a választ, már az is elkezdett forrni.
2015. nov. 21. 12:12
3/3 anonim válasza:
Soha ne hagyd, hogy magától induljon be! Minden esetben töreked a " vezetett erjesztésre". Hogy ez mit jelent, a neten megtalálod. Otthoni körülmények között csak a hőmérséklettartással lehet gond, a többi egyszerűen megoldható. ( a pektinbontástól kezdve, a savazáson át, az élesztővel való beoltásig minden )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!