A 3-4000 Ft alatti Bock borok miért ihatatlanok?
ez így helytelen kérdésfeltétel, meg a vizeletet és a sósavat is meg lehet inni, inkább tetszett volna kérdést úgy feltenni, hogy nagyképű gasztrosznob vagyok, ugye, milyen jó nekem, hogy olyan elit körökben forgok, és olyan vastag a pénztárcám, hogy a prémiumborokkal a s..ggemet mosom?
Erre válaszul pedig megírjuk, hogy örülünk, hogy szép vagy és okos, hogy csodálhatunk.
Én, személy szerint egyszer mondtam Bock Jóska "az én borom ott van minden borversenyen" ömlengésére, hogy persze, mert azzal mosogatnak, elég savanyú, hogy levigye a vízkövet, de magunk között szólva aki szerint Bock kiad a nevével ihatatlan bort - nem tisztem persze védeni őt - az egyrészt nem ért a borokhoz, másrészt meg megjátsza magát.
Lehet gyalázkodni, ha fáj az igazság.
Nem vagyok gasztrosznob, kedvenceim között vannak 3000 Ft alatti borok.
És nem azt mondtam, hogy úgy anablock szarok a Bock borok.
De tényleg, mondjál már akkor egy pár jó Bock bort 3000 alatt. Mert azért minden nap csak nem iszik az ember Magnificot vagy Capellát.
Nekem az a bajom velük, hogy túl nagyok a kontrasztok.
Bock Cserszegi fűszerest ittam, teljesen elfogadható száraz fehér bor.
Büdös nyúlal nem kell foglalkozni, imád provokálni.
Utolsó, pedig gondolom a borkostolón-pincelátogatáson azért nem a legalját kínálják.
Jó, megnyugodtam, akkor nem az én ízlésemmel van a gond:))
Most jut eszembe! Pár éve ittam egy barrique Chardonnay-ját (nem tudom mennyibe kerül), na az egész jó volt - pedig mondom, vörösboros vagyok!
Az is lehet, hogy amiket én ittam, nem a legjobb évjáratok voltak. De egy ekkora név szerintem nem engedhetné meg magának, hogy egy szar évjáratban rossz bort csináljon.
Gondolom van még a pincében bőven a jobb évjáratokból, akkor piacra kell dobni azt.
Azért azon mindig jókat mosolygok, amikor látom, hogy még mindig el tudja hitetni Boxi a nagyközönséggel, hogy ő "nagy név", mint ahogy azt a kép is konzerválva van az emberek fejében, hogy ez a "nagy név" nem engedheti meg, hogy a neve alatt ne csúcsszuper borok jöjjenek ki.
Szerény véleményem szerint nincs olyan árkategória, amiben szebb, jobb, harmonikusabb, letisztultabb, elegánsabb borok ne lennének. A 3 ezer alattit is ideértve - de a drágábbakat is.
Bock az egyik mintapéldája annak, amit a boros közönség "villányi dinoszaurusz"-nak nevez, a 90-es években megragadt stílussal, ami mára már igen túlhaladott, nemzetközi viszonylatban értelmezhetetlen, viszont az erős középtől a prémiumig terjedő árazással el van árasztva minden szuper- és hipermárket, meg kismillió borszaküzlet a boraival, és valahogy a borhoz nem nagyon értő, és a borvilág alakulását nem követő emberek máig elhiszik, hogy ő nagy név még mindig. Pedig hol vannak már a 90-es évek.
Szóval ja, nem ihatatlanok a 3 ezer alatti borai, de hogy én nem Bock bort javasolnék annak, aki abban az árkategóriában (vagy bármely másikban) bort keres, az tuti.
9: Nálad a pont. Leírtad, amihez én - a borászathoz nem értő, de a jó bort kedvelő laikus ember, így fogalmaz meg, mint a kérdés is.
Amúgy mit tudsz ajánlani mondjuk a 3000-4000 alatti kategóriában vörösben? Viszont tudni kell, hogy a testes, sötét, gazdag, nem "ecetízű" borokat kedvelem. Tehát mondjuk Syrah, Cabernet Sauvignon és Franc, esetleg még Merlot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!