Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A japán whisky-k jók?

A japán whisky-k jók?

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy sok pozitív visszajelzést kaptak és, hogy jó minőségűek és finomak. Nézegettem weboldalakon és meg kell hagyni elég szép összegbe kerülnek konkrétan 10000 alatt nem is találtam. Aki esetleg kóstolt japán whisky-t az megírná, a tapasztalatát és, hogy milyen márkát ivott és, hogy megérik e a pénzüket? Előre is köszönöm a válaszokat.

2015. okt. 8. 13:51
 1/6 anonim ***** válasza:
1X ittam,és kellemes csalódás volt. Finom ital csak drága nekem. :(
2015. okt. 8. 14:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Hosszú ideig úgy gondolták, hogy a skót típusú whisky, ha nem Skóciában készül, akkor sokkal gyengébb minőségű, mint a skót whisky, de vak kóstolással végrehajtott összehasonlítások (Whisky Magazine) azt mutatták, hogy nincs minőségbeli különbség, sőt néhány japán márka (nevezetesen a Yoichi és a Yamazaki) felülmúlták pontszámban skót megfelelőjüket.
2015. okt. 8. 14:37
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen ezt én is olvastam a wikin.
2015. okt. 8. 14:40
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem annyit nem ér, akár japán, akár nem.

Én maradok a Jack Dani-nél.

2015. okt. 8. 15:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Meglehetősen jók a japán whiskyk, nem hiába kapnak sorozatosan aranyérmeket meg mindenféle díjakat. Természetesen az áruk borsos, mivel a világ túlsó végéből jön...

Én már ittam pár félét, a sima natúr Nikka-t nem vennék még egyszer. Szerintem erősen virágpor ízű, erőteljes, intenzív. Az nem jött be, de a többi viszont igen. Gyümölcsösen édesek, kis keserűséggel a háttérben (füst). Ha igazán remek italt szeretnél, próbáld ki a Hibikit. Rettenetesen drága (az alap 12 éves változat is 25.000Ft), de ha megkóstolod, egyből arra gondolsz hogy kérsz még egy üveggel :)

Összességében jók a japán whiskyk azoknak, akik meg bírják fizetni.

2015. okt. 9. 09:02
 6/6 A kérdező kommentje:

Erre gondoltál? : [link]

Igen elég jókat írnak róla és az üvege és a doboza is gyönyörű szép. Nagyon jónak tűnik és hát igen biztos jó lehet ha az alap is 25000. A minőséget meg kell fizetni.

2015. okt. 9. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!