Hogyan juthatok whiskyhez egy kocsmában?
Figyelt kérdés
Azt tudom hogy rengeteg fajta whisky van. De amikor kérek, meg kell mondanom hogy milyet kérek? Illetve milyen mértékegységben illik kérni? Példamondatot kérhetek szépen? :)2015. okt. 6. 00:14
1/7 anonim válasza:
Megkérdezheted hogy milyen fajták vannak és a pincér felsorolja te meg választasz.A pincér kérdez hogy mekkorát szeretnél kicsit vagy duplát és neked csak válaszolnod kell,kérheted jéggel vagy anélkül.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ^^
2015. okt. 6. 00:37
3/7 anonim válasza:
"Kérek egy kis whisky-colát" kb. ennyi. Ha lötty nélkül szeretnéd, akkor 2 cent, illetve 4 cent a mértékegység, ha jól tudom. Ilyenkor sok helyen maguktól tesznek bele jeget, ha nem, és szeretnél, akkor kérd külön. Ja, és majdnem minden helyen van Jameson, árban nincs sokkal a Jim, Jack, Johnnie fölött, de sokkal jobb, legalábbis szerintem.
4/7 anonim válasza:
Egyébként ha csak nem valami lepukkant putri késdobáló helyről van szó, mindenhol van itallap. Arról le tudod olvasni, milyen fajták vannak.
5/7 anonim válasza:
Jameson árban semennyivel sincs a Jack fölött, sőt általában kicsit olcsóbb, de Jim Beamnél, Ballantinesnál, piros Johnnienál tényleg valamivel drágább, és valamivel jobb is, bár szerintem csak minimálisan. Nem vagyok oda a whiskyért, az amire azt mondom hogy tényleg jó, nem csak iható az a Fekete Johnnie-nál kezdődik. Amúgy legtöbb helyen 2 vagy 4cl-t lehet kérni, de van ahol 3 és 5cl-t. Itllap általában az aljasabb kocsmákban is van tehát megnézed melyik whiskyt szeretnéd és mennyit, és azt mondod hogy pl.: kérek szépen 4 cent Jamesont!
6/7 anonim válasza:
Odamész a pulthoz, "Szia, itallap van?", majd kiválasztod róla a neked megfelelő whiskyt, és szólsz a pultosnak: "Egy feles Jameson whisky lesz", piát kitölti, pénzt odaadod, és meg is ihatod. Ha élvezni akarod, nem húzod le egyből, hanem kóstolgatod lassan, ennyi.
7/7 anonim válasza:
"Helló. Egy itallapot kérhetnék?" Kiválasztod. Kérsz egy pl Jack Danit. vagy 2 centet vagy 4-et, vagy jéggel vagy anélkül. (Jég nélkül ajánlom).
Kifizeted és mész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!