Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Kocsmában pultnál hogy kellene...

Kocsmában pultnál hogy kellene kérnem az alábbi italokat?

Figyelt kérdés

Rum - mert tudom hogy jó pár féle és fajta van, meg hogy milyen mértéket mondjak hozzá? 3cent, feles? Vagy csak Kicsi, vagy Nagy?

Vadász - ezzel mindig problémák voltak... én a Nagy vadász alatt mindig is azt értettem hogy fél liter, 3 deci bor, 2 deci kóla, és így is ittam mindig, csak kb 2 hete le lettem cseszve egy pultoscsaj által, mert hogy amire én gondolok az a Házmester... most akkor hogy van? Illetve nem értem hogy miért kocsmafüggő az Orvvadász(aki nem tudja ez 3deci bor, 2 deci kóla + erre egy 0,5 deci rum)

Fröccs - szégyenlem bevallani, de nem tudok fröccsöt kérni... egyszer már sikerült, de akkor is annyira részeg voltam hogy szerintem csak adtak egy kancsó fröccsöt attól független hogy mit mondtam... Igazából nem is azért szeretném tudni hogy több fröccsöt ihassak, hanem mert mindig én vagyok megkérve hogy vegyem meg mert én már elmúltam 18 :') :D

Megértéseket köszönöm. Légyszi csak kedvesen! :)

2015. máj. 11. 20:53
 1/4 anonim ***** válasza:
A töményeket van kocsma ahol 2 és 4 van ahol 3 és 5 centenként árulják. Szerintem nézd meg az itallapot hogy hogy van az adott kocsmában és az alapján kérj rumot. A fröccsöknél tényleg úgy van ahogy neked mondták. 2 deci bor + 1 deci szóda az a nagyfröccs, 3 deci bor + 2 deci szóda az a házmester. A 2 deci bor+ 3 deci szóda a vice házmester az 1 deci bor + 2 deci szóda a hosszúlépés, és az 1 deci bor+ 1 deci szóda a kisfröccs. Még sok féle fröccs van, de ezek a legjellemzőbbek a kocsmákban, meg úgy általában. A vörösboros kólánál nem tudom hogy szokás kérni, de gondolom a nagy vadász abból is a 2+1 decit jelenti, ahogy a nagyfröccsből.
2015. máj. 11. 21:13
 2/4 anonim ***** válasza:
92%

A fröccsöd úgy kérd, amilyet inni akarsz, ne csesz már ki a hülye megnevezésekkel meg a pultossal. Odaállsz, szia, kérek egy fröccsöt 2 bor-egy szóda arányban.

Az EU-s előírások szerint már mindenhol 4 centes poharat kéne használni felesnek és nem 5-öst. Ha felest kérsz, 4 centest kapsz. Ha csak kicsit kérsz, akkor kérj egy kis felesnyi rumot.

2015. máj. 11. 22:50
 3/4 Phoney ***** válasza:
100%

Rumból és egyéb rövidből a márkanevet mondd, illetve ha csak az italfajtát mondod, akkor vagy magától választ egyet, vagy meg fogja kérdezni. Az adag legegyszerűbben kicsi/nagy, illetve ha ahol az árakat kiírják, ott megtalálod, hogy 3-5 vagy 2-4 centes a hely.

Arra is számíts, hogy ha csak úgy mondasz egy párlatfajtát (különösen ha rumot), akkor olcsóbb helyeken nem azt kapsz, hanem kommersz utánzatot (ízesített finomszeszt).

A különböző vadászok mindenhol a helyi fantázia szülöttei, úgyhogy nincsenek egységes receptjei, mindig mondd meg, mit kérsz bele és milyen arányban. Fröccsnél is ez a legegyszerűbb, bár annak már megvan a maga hagyománya, és az egyszerűbbeket illik ismerni a pultosnak.

tegnapelőtt 22:50

Nincs ilyen EU-s előírás. Ez csak egy mondvacsinált kifogás volt 10 éve arra, hogy egy centtel kisebb adagokat adjanak – először a drágább helyek, majd ahogy a nép ezt megszokta, az egyre olcsóbbak is. Ma már lassan az utolsó talponállónak is muszáj beszállnia a négycentezésbe, ahogyan az utolsó cigarettamárka is beszállt a 19 szálas marhaságba, pedig arra sem köteleztek senkit. Mert szeret az ember többet kapni a megszokottnál (ami ma már a 4 cent, illetve a 19 szál), de kifizetni ugye már nem szereti... kiábrándító, de így működik ez.

2015. máj. 13. 09:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam kérni, hogy 3-2es boros kólát. Ami 3 bor 2 kóla szokott lenni 10ből 9szer, 1szer meg rákérdez, hogy melyik a 3.
2015. máj. 23. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!