Mennyibe került a legdrágább ital, amit valaha ittatok?
Phoney,
és ízre milyen volt a maiakhoz képest?
Ha a boltokból/szórakozóhelyekről általában ismert „abszintokkal” hasonlítom össze, azokra természetesen nem hasonlít, mert azok többnyire nem is abszintok, illetve amik igen, azok sem jók.
Ha a mai prémium kategóriával (amilyen itthon pl. a Vieux Carré, Duplais Verte, Francois Guy), akkor nagyjából olyan, de az igazi abszint a palackban is érik, ettől voltak szokatlan ízei is. Újonnan valszeg nem volt ennyire jó, igazából már az 50/60-as évek kínálatában se számított a legjobbnak, és a mai legjobbaktól még így is elmarad egy kicsit. Szóval csak az íze miatt nem érte volna meg, de mindenképp meg akartam kóstolni egy régit :)
Nem emlékszem.
De a rekordom leírom, számold ki ha érdekel mennyi az értéke.
Egy társaság húzott magával bulizni, egy egész éjszakára, házibuli volt, de nem bántam meg, király volt.
Vagy 6-7 hp, 5-6 vodka. Ezek 4 centesekben. Sör volt vagy 2, de arra nem emlékszem szóval ezt csak mesélték.
Meg bor volt vagy 5 deci, de házibor amit akkor hoztak fel a pincéből. Na az jól odacsapott. Meg rum volt, vagy 4-5.
Ja, és nem, nem hánytam össze semmit. Csak kidőltem tőle és csak annyit érzékeltem ki mit csinál körülöttem, mert forgott minden és nem bírtam felkelni. XDD
Hmm... whisky-gyűjtő létemre inkább csak megveszem a whisky-t és kiállítom, ami persze nem az olcsó tömegárukból áll, hanem limitált vagy sorszámozott darabokból. Ezek olykor elég borsos árúak, de nem kóstolhatom meg mert nem üres üveget gyűjtök :D
Konkrétan a legdrágább amit eddig megkóstoltam az a Mellow Corn :D
Ha eszmei értéket nézünk, akkor szerintem a nagyapám hagyatékából származó 1984-es Tokaji Szamorodni. Na az volt aztán a királyi ital! (Az 1964-es kadarkát még nem mertem megkóstolni, de ha felnyitom, az lesz a legdrágább)
16000 körül tequila, vagy mezcal.
De egy karácsonyi bulin valami olyan wiszkit kért ki a kolléga, hogy felese volt 3-4000, és mint az olaj, olyan sűrű volt. Nem emlékszem a márkájára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!