Pálinkafőzéshez való gyümölcsöt vehetek, kaphatok mástól? A kifőzött cefrével mi a teendő?
Ha ilyen becsületes vagy , ne főzz pálinkát.
A jogszabályokat át kellene nézni és szerintem találsz talán blogot is a pálinka, jó pálinka főzésről.
Vegyél és ne csinálj pálinka főzőt, az is egy külön szakma, és abból is van profi és amatőr, kedvtelésből főzéshez jók a praktikeres , vagy obis főzők is ha profit akarsz a neten találsz azt is.
Irodalmat antikváriumban (neten keress), van róla könyv.
„...magánfőzőnek az a 18. életévét betöltött
gyümölcstermesztő személy minősül, aki saját tulajdonú gyümölccsel, gyümölcsből származó
alapanyaggal és párlat készítésére alkalmas, saját tulajdonú desztillálóberendezéssel
rendelkezik.”
Bármilyen gyümölcsből főzhetsz, ami a jogos tulajdonodba került, nemcsak abból, amit te termesztettél. Viszont gyümölcstermesztőnek is kell lenned, azaz nem árt, ha van legalább egyetlen gyümölcsfád.
A kifőzött cefre természetes hulladék, tudomásom szerint nem vonatkoznak rá különösebb szabályok. Esetleg ezen a fórumon kérdezd meg, mit érdemes csinálni vele, és a főzőépítésben meg minden másban is megbízhatóan tudnak segíteni: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!