Egy hetes 14 cukor fokra javított must bor élesztővel nem forr. Mi a teendő?
Figyelt kérdés
2014. okt. 12. 13:46
1/6 anonim válasza:
16 fok alatt nem forr a bor. Tegyel bele cukrot, es nezd hogy mikor eri el a 18 fokot. Onnantol mar magatol is forrni fog, addig csak viragozni.
2/6 anonim válasza:
Ha 14 fokra lett JAVÍTVA, abból normális bor nem lesz. Azt a föld nem inná meg. Alapból hány fokos volt?
3/6 A kérdező kommentje:
10 fokos volt alapból. Köszönöm a válaszokat. Még annyit hozzáfűznék, hogy nagyszüleim évek óta foglalkoznak ezzel, de így még nem jártunk. Az idei év nagyon rossz volt. A lisztharmat tönkretette szinte a termés 60-70%át. Csak néhány ötletet szeretnék. tehát alapból 10 fokos volt, 14re lett javítva. Akkor javítsuk még feljebb?
2014. okt. 13. 16:32
4/6 anonim válasza:
Törköly megvan még? Abból lehet még pálinka, hogy legalább valami haszna legyen. Idei tényleg egy ramaty év volt. Viszont nálunk 28 fokos volt a must, és lett belőle 3 hektó. Szerintem cukrozzátok még, de sokat ne várjatok tőle.
5/6 A kérdező kommentje:
28? nem sok az egy kicsit? Köszönöm a segítséget!
2014. okt. 15. 17:59
6/6 anonim válasza:
Nem viccelek, volt már 32 fokos is. Az olyan volt, mint a szőlő kóla :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!