Éretlen körtét érdemes leszedni pálinkának?
Pálinka: alkohol. Mibül lesz az alkohol? Cukorbul. Éretlen körtében soka cukor? Nem, abba' kevés. Mikor lesz benne sok? Majd, ha megérik. Mi van benne, amíg éretlen? Nyers hemicellulóz, aromanyagok, stb. Mi lesz abból, ha erjed? Jófajta metanol, had üssön. Honann tudjuk, hogy érett a körte? Onnan, hogy a gravitáció segítségével lemászik a fáról, a fa alá.
Honnan szedjük a cerfénekvalót? A fa ALÓL. Mit szedünk a fáról? Az étkezési gyümölcsöt. Mire jó az éretlen gyümölcs megrohasztva? Hogy jó sok pénzt otthagyjunk teljesen feelslegesen a pálinkafőzdésnél, mert beviszel három hordó "cefrét" vársz belőle 30 liter pálinkát, de nem fogsz kapni csak tizenötöt, az is fos lesz. És lehet veszekedni.
Számból vetted ki a szót, kedves 'büdös nyúl'.
Nem, nem érdemes leszedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!