Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szerinted undorító a 0,4-es sör?

Szerinted undorító a 0,4-es sör?

Figyelt kérdés
2015. aug. 30. 15:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
88%

Az a sajnálatos még, hogy múltkor beültem a barátommal egy kocsmába és a korsó sör is 4 dl volt, a pohár meg 2. Kérdem is apultostól, hogy mi a fene ez, azt mondja valami új EU-s mérték, át kellett állniuk.

A sörrel is úgy járunk mint a felessel, régen az is 3 meg 5 cl volt, most meg 2 és 4 cl. Főleg felkapottabb helyeken álltak rá az új "szabványra", kisebb kocsmákban, "késdobálókban" szerencsére a korsó az korsó maradt.

2015. aug. 31. 09:17
 12/19 anonim válasza:
81%
Szerintem határozottan szemét húzás! Úgy megverném azt aki kitalálta mint a medvét. Mit gondolnak ezek!
2015. aug. 31. 13:54
 13/19 anonim ***** válasza:
71%

A Heinekennél kitalálták, hogy ők a legnagyobb márka és megmondhatják az embereknek mekkora legyen a sör, ez az igazi szemétség. Mondjuk a 0,4-es 220-ért még mindig jobb üzlet mint a 0,33-as 200-ért.

A 0,2-es ,,pohárral'' az a legnagyobb átverés hogy ez a méret igazából a picolo.

2015. aug. 31. 21:54
 14/19 anonim ***** válasza:
64%
Nem undorító, szerintem jó sör a heineken meg a gösser, soproni se rossz, de hogy a 0.4 l soproni annyiba kerül mint tavaly a fél liter az undorító, meg elég korcsul is néz ki a 4 decis doboz. Azóta hogy bevezették a 4 decis kiszereléseket ezeknél a söröknél heineken meg gösser helyett csak beckset meg Stellát iszom soproni helyett meg csak borsodit és arany ászokot.
2015. szept. 1. 17:59
 15/19 anonim ***** válasza:
85%
igen, de aki figyelmes észreveszi,hogy sok minden járt így. 90 grammos boci vagy néhány milka csoki.. 300 gr milka csoki helyett is 250 gr ugyanannyiért. azt hiszik ennyire birkák vagyunk,hogy nem tűnik fel?
2015. szept. 2. 11:45
 16/19 anonim ***** válasza:
74%

Piackutatás, ennyi!

Ha elfogadható árra akciózzák, akkor szoktam venni, egyébként csakis 0.5-öst,

de azt is akciósan :)

2015. szept. 2. 22:33
 17/19 anonim válasza:
74%
Nem undorító, csak kevés.
2015. szept. 4. 03:59
 18/19 anonim válasza:
100%

Üzleti fogás. Nem az árát emelik, hanem a méretét csökkentik. Így a vevő nem azt látja, hogy már megint drágult és megveszi, még akkor is, ha tudja, hogy kisebb. Múltkor én is csak itthon vettem észre, hogy nem 5, hanem 4 decis. De nem csak a sör kisebb, a kóla sem 2 liter, hanem 1,75, meg 1,25.

Ez olyan dolog, mint az árazás. Pl.: 500ft helyett 499ft-ra árazzák a terméket. Az egész pszichológia. Aki tanult kereskedelmet, az tudja.

2015. szept. 4. 13:28
 19/19 anonim válasza:
52%

A nevezett cégnél dolgozom, így a legbennfentesebb választ máshol nem kapjátok meg.

Sajnos rosszul lett kommunikálva az áttérés a fogyasztók felé. A gyártó elsődleges terve a kiszerelés csökkentésével a 0,5 literes üveges sör újbóli megerősítése volt a cél. Sajnos az elmúlt években a dobozos kiszerelés népszerűsége olyan szintet ért el, hogy nem győzik már a gyártósorok gyártani. Ellenben az üveges gépsorok csak állnak. A dobozos sörök után nagyobb adót (környezetszennyezési) kell fizetnie a gyártónak. Hogy helyre billentsék ezt a mérleget, a cég úgy döntött, hogy inkább kisebb kiszerelést csinál a dobozosból, amit ugyan azon az áron forgalmaz, mint a 0,5 literes üveges. Ergó 0,4l dobozos ára egyenlő a 0,5l üvegesével. A bibi ott alakult ki, hogy a leleményes magyar kereskedő megemelte a 0,5l dobozos és üveges árát, a 0,4l dobozost pedig kitette a 0,5l helyére. Nem a gyártót kell szidni, hanem a pénzéhes kereskedőket! (Miért nem mentem inkább kommunikációs szakra. :) )

2015. szept. 5. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!