Milyen rumot vegyek?
Olyat szeretnék, ami nem "rum aromával ízesített vodka", és nem túl drága. Mi a különbség a fehér, sötét, fekete, arany között? Mindegyiket mással kell keverni? (esetleg tisztán?)
Egyszer régebben ittam Catptain Morgan goldot kólával, az nagyon ízlett.
Ez először is attól függ, hogy magában akarod inni vagy keverve, és hogy mennyi a „nem túl drága”.
A legtöbb helyen kapható középárkategóriás rumok közül önálló röviditalként csak a barna Havana Clubot (Anejo Especial) nevezném szalonképesnek, bár hallottam olyan perverzekről, akiknek mondjuk a Bacardi Black is ízlik tisztán.
Keverve majdhogynem mindegy, melyik valódi rumot veszed meg, és stílusban (fehér, sötét) sem nagyon lehet megjósolni, hogy melyik ízlik majd jobban (bár a black rumok szerintem keverve is émelyítőek). A fehérrumok közül – ritka kivételektől eltekintve – a legolcsóbbak is jók szoktak leni keverve, de ha biztosra mész, maradj az ismert márkáknál (Bacardi, Havana Club). Viszont a C.M. fűszerezett rum, a többi pedig natúr, szóval ha az ízlett, akkor lehet, hogy azzal jársz a legjobban.
A Stroh nem rum, hanem Inländerrum, ezért más az íze is. (Ez – kissé fogyatékos módon – egy olyan italfajta, aminek ízetlen rum az alapja, és a hagyományos osztrák rumutánzatok receptje szerint ízesítik.)
Attól függ, mihez szeretnéd.
Bacardit szeretem nagyon. Összetettebb koktélokba nagyon jó. Viszont van néhány ital, amikben csak néhány összetevő van, azokhoz szerintem nem jó, mert túl hangsúlyos az íze. Azokhoz az Havanna Club-ot jobban szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!