Diópálinkához milyen rumot vegyek? A recept nem mond konkrétumot, van itt tapasztalt diópálinka-készítő?
Mi csionáltunk már azaz a férjem diópálinkát viszont mi borpárlatból vagy vodkából.
Szerintem a vodkás finomabb volt, bár azt inkább diólikörnek mondanám.
Ha rumból akarod elkészíteni, akkor a barnarum előnyösebb, azon belül viszont teljesen mindegy, hogy melyik. Erre a célra a legolcsóbbat vedd meg, de RUM (ne "rum-verschnitt", ne "rum ízű", ne "sütő likőr") legyen ráírva az elülső címkén.
Persze szóba jöhet „konyak” (brandy), sima borpárlat, vodka, pálinka is.
A receptben nincs benne, de a kész, lepalackozott likőrt mindig érdemes eltenni pár hónapra (ideálisan fél évre) fogyasztás előtt. Persze, ha frissen is ízlik, akkor meg lehet inni, de pihentetve jellemzően sokkal lágyabb, kevésbé szeszes ízű lesz.
(Első: Akármiből is csinálod, igazából diólikőr lesz. A „diópálinka” kifejezés még abból a korból származik, mikor a pálinka minden szeszes ital gyűjtőneve volt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!