Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Diópálinkához milyen rumot...

Mocskosmalac kérdése:

Diópálinkához milyen rumot vegyek? A recept nem mond konkrétumot, van itt tapasztalt diópálinka-készítő?

Figyelt kérdés
Találtunk egy tök jó receptet, el akarjuk készíteni: Fahéjas diópálinka, a finom vágyerő Vannak vidékek, ahol hagyományosan elkészítik minden ősszel mert ezt a finom italt a nők is szeretik, mivel nemcsak finom, de az alhasi görcsöket is enyhíti. Első sorban azonban férfiaknak kínáljuk, hideg téli délutánokon egy-egy pohárka diópálinka felélénkít. Hozzávalók: kb. 2 maréknyi friss dióbél, párt kanál barna cukor, vagy fehér stevia, vagy méz, 4-5 rúd fahéj, 1/2 liter konyak, vagy igazi rum. Így készül: Egy üvegbe tegyük bele a diót és a többi hozzávalót, öntsük fel a rummal, vagy konyakkal és 4 hétig tároljuk sötét helyen.

2013. szept. 19. 11:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Mi csionáltunk már azaz a férjem diópálinkát viszont mi borpárlatból vagy vodkából.


Szerintem a vodkás finomabb volt, bár azt inkább diólikörnek mondanám.

2013. szept. 19. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Mi pálinkával öntjük fel vagy tiszta szesszel.
2013. szept. 19. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 Phoney ***** válasza:
100%

Ha rumból akarod elkészíteni, akkor a barnarum előnyösebb, azon belül viszont teljesen mindegy, hogy melyik. Erre a célra a legolcsóbbat vedd meg, de RUM (ne "rum-verschnitt", ne "rum ízű", ne "sütő likőr") legyen ráírva az elülső címkén.


Persze szóba jöhet „konyak” (brandy), sima borpárlat, vodka, pálinka is.


A receptben nincs benne, de a kész, lepalackozott likőrt mindig érdemes eltenni pár hónapra (ideálisan fél évre) fogyasztás előtt. Persze, ha frissen is ízlik, akkor meg lehet inni, de pihentetve jellemzően sokkal lágyabb, kevésbé szeszes ízű lesz.


(Első: Akármiből is csinálod, igazából diólikőr lesz. A „diópálinka” kifejezés még abból a korból származik, mikor a pálinka minden szeszes ital gyűjtőneve volt.)

2013. szept. 19. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok, köszi ezt nem tudtam, bár sejtettem, hogy nem lesz "igazi" pálinka. Mindegy is finom, az a lényeg.
2013. szept. 20. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítségeteket! még ma összerakjuk a hozzávalókat! :)
2013. szept. 20. 13:01

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!