Készített már valaki sört sürítményből? Mennyire voltatok vele megelégedve?
Én így kezdtem a sörfőzést, meg voltam elégedve az eredménnyel, mondjuk, akkor még nem ismertem ennyire a söröket. Ha nagy sörínyenc vagy, és túl sokat vársz tőle, akkor lehet, hogy csalódni fogsz. Más ízvilág, mint a bolti kommersz sörök (borsodi, dreher, heineken, stb.), nekem jobban bejöttek. Úgy lehet mondani, hogy biztosan hoznak egy megfelelő alapszintet. De a sörsűrítmények között is vannak különbségek, egyrészt többféle cég gyártja (nem egyforma minőségben), másrészt ugyanaz a cég többféle sörfajtához gyárt sűrítményt, ezek közül lesz, amelyik jobban ízlik, és lesz, amelyik kevésbé.
Pár hónap után átváltottam az all-grain főzésre, ott sokkal nagyobbak a lehetőségek. Finomabb söröket tudsz készíteni, de ha nem értesz hozzá, akkor könnyen tönkrevághatod a sört egy durva ízhibával, szóval oda sokkal több szakmai tudás kell. A sűrítményes kezdőknek ajánlott, könnyen ad sikerélményt, vagy olyanoknak, akiknek nincs helyük, idejük, lehetőségük, türelmük az all-grain-hez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!