Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen érzés az, ha valaki...

Milyen érzés az, ha valaki alkoholt iszik?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy már van kismillió ilyen kérdés, de azért felteszem. Arra lennék kíváncsi, nem tudományosan megfogalmazva, hogy milyen érzése lesz az embernek az első pohár ital után, egészen akár a részegségig. Én még sosem ittam alkoholt, de kíváncs vagyok, hogy milyen. Személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi. Jöhet akár részletesebb beszámoló is! ;-)

2015. júl. 27. 16:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek máshogy reagál a szervezete és az sem mindegy, hogy milyen alkoholt iszol.

Én sört, bort szoktam inni. Jó sok pohárig semmi nem történik, aztán tompább, fáradtabb leszek, nehezebben megy a beszéd és a végén akár állva is el tudnék aludni :D

2015. júl. 27. 16:18
 2/12 anonim ***** válasza:
81%

Ahogy az előttem szóló írta, ez mindenkinél más és más. Én eddig kétszer rúgtam be életemben (remélem többször nem fogok), és akkor így történt:

pár sör után letompult az agyam, ez nagyon furi érzés volt először, aztán felpörögtem, össze-vissza ittam mindenfélét, nagyon jó kedvem lett, n ölelgetni kezdtem mindenkit, aztán már csak homályos emlékeim vannak, míg egyszer csak elaludtam.

Nálam így történt.

2015. júl. 27. 16:29
 3/12 anonim ***** válasza:
81%

Nálam a bortól a hatás annyi,hogy sokat nevetek ,szédülök de nagyon.És ha ledőlök valahova egy kicsit is akkor képes vagyok elaludni.

Sörtől nagyon aktív leszek,ugyanúgy szédülök, nevetek. de ettől sosem voltam másnapos, sosem fájt a fejem másnap,és nem hánytam tőle. mint ahogy a bortól,és más egyéb italtól.

Pálinkától viszont teljesen letompul az agyam, beszélni is alig tudok, nehézkesen megy a beszéd, lassabb vagyok,és ha lehet még jobban szédülök mint a bortól, és sörtől.

Ha viszont valahova ledőlök egy percre is akkor tuti haza kell vinni,mert fölállni onnan nem fogok tudni.

Így már csak sört,vagy bort iszok, ha olyan van.Pálinkát kerülöm.

2015. júl. 27. 16:34
 4/12 Phoney ***** válasza:
96%
Eufória, álmosság, álomszerű tompaság, később szédülés, majd rosszullét különböző keverékei jelentkeznek. Összességében viszont semmilyen józan állapotra nem hasonlít, úgyhogy akármilyen hitelesen írjuk le neked, akkor is max. véletlenül sikerül elképzelned.
2015. júl. 27. 16:43
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Eloszor az erzekeid kielesednek. Kontrasztosabban latsz, emelkedettebben beszelsz, felfokozott leszel, fogekonyabb a humorra. Ha tovabb iszol, akkor elkezdesz szerepelni, a latasod mar nem konkret, elojonnek a rejtett erzelmek, mar a humort is furcsan fogod fel, de meg valojaban minden jo. Ha megtovabb iszol, akkor a latas mar elfolyosodik, a humoron kepes vagy duzzogni, az erzelmek atmennek sertodottsegbe (ezen a ponton mar nem vagy jo fej). Ha megtovabb iszol, akkor a latasod mar csak neha tisztul ki, artikulatlanul beszelsz, ordenaren viselkedsz es a humort mar kotozkodesnek veszed. Ha meg tovabb iszol, arra mar nem is emlekszel, azt sem tudod hogy jutottal haza, felsz a kovetkezmenyektol es tokre zavar, hogy valojaban alig emlekszel ra mit csinaltal elozo este.
2015. júl. 27. 17:40
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Tehát nem tudományosan...

Én bort ittam elsőnek. Első élmény egy melegítő érzés volt, ami végig ment a nyelvemtől a nyelőcsőn keresztül a gyomorig. Aztán éreztem a savakban gazdag érzetet, és az ázott mandula kesernyés ízét,amit a 14 v/v olaszrizling nyújtott. Attól kicsit kirázott a hideg és buta pofát is vágtam hozzá, de a többiek biztatta, hogy igyak még, attól elmúlik. Nem múlt el.

Első hatás egy fellazult érzés volt. Nagyon bátor és bőbeszédű lettem. Aztán jött a szédülés, és elmosódott lett minden mozdulatom. A zenét nem igazán hallottam, csak a basszust, nem értettem mit mondanak a többiek. De én jól elvoltam. Valószínűleg ilyenkor már csak mássalhangzókkal beszéltem. Aztán elment a kép és a hang is. Bár még állítólag elég extrémen csocsóztam. Következő, amire emlékszem, hogy haverok kísérnek haza és röhögnek rajtam. Otthon a padlót elfoglaltam és reggelig... De inkább délig fel sem keltem onnan. Másnap iszonyatos savam volt, hányinger és szédülés kísérte a napom. Egy ótvar kevertért lementem a szemközti éjjel-nappaliba, hogy kutya harapást szőrével gyogyítsam. A lépcsőzéstől iszonyat fájt a fejem. A zsebrakéta után rosszabb lett, majd fél óra múlva elmúlt a fejfájás. Csináltam 2 liter limonádét facsart citromból és rendeltem egy húsos pizzát. Délután limonádét szürcsöltem és megettem a fél pizzát apránként. És élveztem a csendet.

Teljesen kiválasztott a buli, de másnap sikerült regenerálódni. Harmad nap, már a futás is jól esett. Rájöttem ennyit egy huzamban nem fogok bírni legközelebb sem. De megtudtam, kikre számíthatok, amikor már nem tudok magamról és mi az, ami már sok, ha italról van szó. Aztán hét közben mutatták néhány nagyon vállalhatatlan fotót rólam.

Tudományosan már itt leírták http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__bor-sor-rovidit..

2015. júl. 27. 18:26
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
*** kiválasztott = kifárasztott. (autó corrector)
2015. júl. 27. 18:29
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem semmi különös. Oldja a felesleges gátlásokat, lazábbá tesz, pont úgy, mint pl. egy éjszakai séta a tóparton vagy akármilyen hangulatos dolog. De alapvetően nem változik semmi. Sok ital után elkezdek gondolkodni az életemen, főleg ha nem otthon vagyok. Ez persze józanul is megtörténik. A világ szürreálisabb lesz és nem érzem úgy, hogy egyenesen mennék, pedig de. Ezután elalszom.

Ja, közben jobbak a nyelvi képességeim, a párom direkt iszik fordításhoz, mert ő is ilyen. Viszont ittasan jóval kevesebbet beszélek, inkább hallgatok és élvezem a hangulatot. Szellemi képességeim semmit nem változnak.

De olyan is volt már, hogy 2,5 deci tömény után nem éreztem a világon semmit (ezt nem értem, jóval kevesebb elég szokott lenni), úgyhogy egy pohár valami nem mindig okoz észrevehető változást.

2015. júl. 27. 18:40
 9/12 anonim ***** válasza:

Tegnap felnyitottam egy grenache-t Rioja-ból. Fantasztikus bor. A színe erős bordó, tükrös, illatában a szőlő és az enyhe hordó kezelés adta tölgy, némi áfonya és egy adag animalitás, amit szerintem a palackon fel nem tűnhetett shiraz adott a küvének. Ízében egy könnyed, nyári bor volt, meggyes, szőlős ízjegyekkel. Sav-alhohol szempontból egy kiegyensúlyozott bor volt. Nagyon jól esett. Utóízében a szőlő dominált és szép lassan csengett le. Nem vártam meg, hogy teljesen kinyíljon, mert csak egy kis lazulást kívántam és némi felfrissülést, amit még is találtam.

2 pohár után ültem a kanapén és beszélgettem a jelenlevőkkel a vizitúráról, amin voltak.

Ma már tudom a mértékét és az értéket.

2015. júl. 27. 18:43
 10/12 anonim ***** válasza:
64%
Én lány vagyok és még sosem rúgtam be (nem is fogok), de engem először átmelegít, kicsit ellazít, aztán eltompít, elálmosít. Ennél tovább még nem jutottam szerencsére :)
2015. júl. 28. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!