Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Igazi bor, valódi szőlőből?

Igazi bor, valódi szőlőből?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Léteznek bevált és megbízható "trükkök", amivel meg lehet állapítani a borról, hogy igazi-e, és nem vegyészek pancsolták a minél nagyobb profit érdekében?


Esetleg külön-külön vörösborra és fehérborra? (Ne említsetek pincészetet vagy nevet, nem magyar borokról van szó.) Szeretem a borokat, de nem vagyok szakértő, vagyis egy jó ízzel, illattal és színnel át lehet engem verni, de nem szeretnék vegyszereket inni.


A jó válaszokat (és hivatkozást) előre is köszönöm!



2015. júl. 16. 02:13
1 2
 11/15 Phoney ***** válasza:
Nem, semmiféle egyszerű módszer nem létezik, amivel saját magad tesztelhetnéd egy bor valódiságát. Ha rendesen végiggondolod, akkor igencsak mágikus elképzelés. Ha fogalmad sincs, hogy mit keresel, akkor azt értelemszerűen nem is tudod tesztelni benne. Nincsenek olyan varázsmódszerek, amik megmondanák, hogy van-e a borban bármiféle egészségre ártalmas összetevő, mivel az ilyen anyagoknak csak egyetlen közös tulajdonságuk van: hogy ártalmasak az egészségre.
2015. júl. 23. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ @Phoney!


Nos, azt hiszem "rendesen végig gondoltam", és még mindig nem vagyok meggyőzve.


A mézről meg lehet állapítani, hogy igazi-e. A sajtról is. Ne kérdezd hogyan, de úgy rémlik, hogy lehetséges. De az is lehet, hogy csak egy színvonalas női magazinban olvastam, a horoszkóp mellett – amit ugye én "gyakran" lapozgatok. A bőrkabátról is azt mondják, lehetséges. A gyémántról és az aranyról is. Házilag, ócska trükkökkel.


Na de a borról? Neeeem, olyan nincs, egyszerűen azt nem lehet házilag vizsgálni.


Ha esetleg találok valamit, publikálom.

2015. júl. 25. 00:18
 13/15 A kérdező kommentje:
Úgy értem "posztolom".
2015. júl. 25. 00:37
 14/15 Phoney ***** válasza:

Lehet olyan hamisított sajtot, műmézet, műbört csinálni, amik átmennek a tesztjeiden, és nagyon valószínű, hogy léteznek is ilyenek.


Te itt olyan módszert kérsz tőlünk, amivel MINDEN hamisított bor megbukna, aztán olyan módszerekre hivatkozol, amivel a már ismert (mellesleg igencsak gagyi) sajt-, stb. hamisítványokat lehet kiszűrni.


A NÉBIH is biztos azért használ jelenleg 300+ analitikai módszert a borhamisítványok szűrésére, mert unják azt az egyet, amivel mindegyik felismerhető.

2015. júl. 27. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 A kérdező kommentje:

Nézzük mit tudtunk meg eddig tőled. Tehát (idézem) "...nincsenek gazdaságosan előállítható szintetikus italhamisítványok..." de azért (idézem) "a NÉBIH jelenleg 300+ analitikai módszert a borhamisítványok szűrésére".


A 300+ számot nyilván nem a netről puskáztad ki.


Ha a logikádat követem, akkor a "borhamisítók" jótékonykodnak, karitatív céllal hamisítják a bort, mert hát hiszen nem gazdaságos. Totál hülyeségeket beszélsz és kekeckedsz, anélkül, hogy bármi hasznosat (vagy akár haszontalant) válaszolnál. Kérlek ignoráld ezt a kérdést.

2015. júl. 28. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!