Igazi bor, valódi szőlőből?
Sziasztok! Léteznek bevált és megbízható "trükkök", amivel meg lehet állapítani a borról, hogy igazi-e, és nem vegyészek pancsolták a minél nagyobb profit érdekében?
Esetleg külön-külön vörösborra és fehérborra? (Ne említsetek pincészetet vagy nevet, nem magyar borokról van szó.) Szeretem a borokat, de nem vagyok szakértő, vagyis egy jó ízzel, illattal és színnel át lehet engem verni, de nem szeretnék vegyszereket inni.
A jó válaszokat (és hivatkozást) előre is köszönöm!
Köszönöm a választ @Phoney!
Nos, azt hiszem "rendesen végig gondoltam", és még mindig nem vagyok meggyőzve.
A mézről meg lehet állapítani, hogy igazi-e. A sajtról is. Ne kérdezd hogyan, de úgy rémlik, hogy lehetséges. De az is lehet, hogy csak egy színvonalas női magazinban olvastam, a horoszkóp mellett – amit ugye én "gyakran" lapozgatok. A bőrkabátról is azt mondják, lehetséges. A gyémántról és az aranyról is. Házilag, ócska trükkökkel.
Na de a borról? Neeeem, olyan nincs, egyszerűen azt nem lehet házilag vizsgálni.
Ha esetleg találok valamit, publikálom.
Lehet olyan hamisított sajtot, műmézet, műbört csinálni, amik átmennek a tesztjeiden, és nagyon valószínű, hogy léteznek is ilyenek.
Te itt olyan módszert kérsz tőlünk, amivel MINDEN hamisított bor megbukna, aztán olyan módszerekre hivatkozol, amivel a már ismert (mellesleg igencsak gagyi) sajt-, stb. hamisítványokat lehet kiszűrni.
A NÉBIH is biztos azért használ jelenleg 300+ analitikai módszert a borhamisítványok szűrésére, mert unják azt az egyet, amivel mindegyik felismerhető.
Nézzük mit tudtunk meg eddig tőled. Tehát (idézem) "...nincsenek gazdaságosan előállítható szintetikus italhamisítványok..." de azért (idézem) "a NÉBIH jelenleg 300+ analitikai módszert a borhamisítványok szűrésére".
A 300+ számot nyilván nem a netről puskáztad ki.
Ha a logikádat követem, akkor a "borhamisítók" jótékonykodnak, karitatív céllal hamisítják a bort, mert hát hiszen nem gazdaságos. Totál hülyeségeket beszélsz és kekeckedsz, anélkül, hogy bármi hasznosat (vagy akár haszontalant) válaszolnál. Kérlek ignoráld ezt a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!