Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Aki ideges, az tényleg nem...

Aki ideges, az tényleg nem tud berúgni?

Figyelt kérdés
Kétszer repültem és pánikrohamaim voltak a gépen. Leírhatatlanul rettegek a repüléstől, ezért úgy döntöttem, hogy ezúttal egy 4,5 órás repülés előtt, valamint közben is inni szeretnék, hogy ne féljek annyira, de anyum megijesztett, hogy aki ideges, az nem tud berúgni. Ez tényleg igaz? És ha nem, akkor milyen italt ajánlanátok repülés előtt/közben? Előre is köszönöm a válaszokat.

2015. máj. 30. 16:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
De, simán betud, sokan eleve azért isznak, hogy ne legyenek idegesek, de azért van különbség a pánikroham meg a matekdoga előtti idegeskedés között, az előbbire külön gyógyszert szednek.
2015. máj. 30. 16:40
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Egyébként nem vagyok pánikbeteg. Csak a gépen pánikolok és nem folyamatosan. Igazából akkor kezdek rettegni amikor már elértük a repülési magasságot. Szóval ha előtte iszom, talán meg tudom előzni ezt.
2015. máj. 30. 17:00
 3/13 anonim ***** válasza:
68%
Az alkohol semmilyen problémádra nem nyújt megoldást.
2015. máj. 30. 17:05
 4/13 anonim ***** válasza:
Nem fogod tudni megelőzni.Ha ilyen stresszben vagyok,a stressz semlegesíti az alkoholt,egyszer repültem,hiába ittam,sírógörcs jött rám,katasztrófa volt,azóta nem is merek többet repülni.Ahhoz hogy érjen valamit,sokat kellene meginnom,de ha meg átesel a ló túloldalára,akkor meg hányás-idétlenkedés-égés lesz a vége,ez se megoldás,és ugyanúgy hiszti lehet a vége rosszabb esetben.Ezt a félelmet nagyon erős nyugtatóval lehetne csökkenteni,de már hallottam olyat hogy a nagy fokú stressz megmaradt az emberkében, a nyugtató letompította testileg,de agyilag még nagyobb para jött rá... na ilyet se szeretnék átélni.Orvoshoz menj el,hogy mit tud erre javasolni.Számomra csak az lenne elképzelhető hogy ha altatásban vinnének...
2015. máj. 30. 17:10
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben inkább altatót/nyugtatót iratnék fel ha tényleg ilyen komolyan parázol. Az alkohol max akkor segít ha ájultra iszod magad, de ez nem biztos hogy jól sülne el a repülőn.
2015. máj. 30. 17:12
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Most elszomorodtam kicsit. Igazából nem alkohollal szoktam megoldani a problémáimat csak sokan mondták, hogy "igyál repülés előtt és közben, mert az segít". Viszont ezek szerint sajnos nem. Az altató jó megoldásnak tűnik, viszont mi van ha késik a repülő? Kétszer repültem és mindkétszer kb. 1-1-5 óra késéssel indultunk.. :/
2015. máj. 30. 17:26
 7/13 A kérdező kommentje:
1-1,5 óra késéssel*
2015. máj. 30. 17:27
 8/13 anonim ***** válasza:
Az altató nem azt jelenti, hogy beveszed és összeesel, mert álomba szenderülsz. Ha késik akkor késik addig sem leszel olyan ideges. :D Ráadásul nem feltétlen csak gyógyszerrel kéne orvosolni a problémádat. :D
2015. máj. 30. 17:49
 9/13 anonim válasza:

Keress fel pszichológust hogy le tudd küzdeni a félelmedet.Nem hiszem hogy megoldás lenne az ital.Amúgy mikor először repültél akkor valaki beléd beszélte hogy félelmetes lesz vagy mi volt a baj?

Mikor én először repültem pár ember mondta hogy milyen para meg félelmetes de nem hittem el nekik és nem is volt az.Nekem teljesen biztonságosnak tűnik.Egyedül azzal van a bajom hogy elég érzékeny vagyok a magasság különbségekre például kocsival is ha hegyen megyünk akkor nagyon hamar bedugul a fülem így baromira fáj a fejem mikor leszáll a gép.

2015. máj. 30. 18:03
 10/13 A kérdező kommentje:
Igazából nekem mindenki azt mondta az első repülésem előtt, hogy nagyon jó lesz, de nekem sajnos rossz volt. Nem vagyok rosszul a gépen, nem dugul be a fülem, hányingerem sincs és a fejem sem fáj, a kilátás is szép. Igazából csak ez a hülye fóbia keseríti meg az utazást. Mondjuk kétszer repültem és mindkétszer egyedül. Most a szüleimmel és az 1 éves kishúgommal mennék. Szerintetek ez enyhítené a félelmeimet?
2015. máj. 30. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!