Mi következtében gyulladhat meg az alkohol a gyomromban? Hogyan? Többi lent!
Megittam alig 3 perce (10 perc alatt) 0,9 Liter házipálinkát... Veszélyeztet ez a dolog.. kigyulladhat a gyomromban? Mitől/Hogyan?
(Tudom a kérdés, nem igazán ide illik.. De inkább felteszem mielőbb valahol...)
18 év a korhatár alkohol fogyasztás során, de tudjuk ezt senki se tartja be, feltételezzük, hogy ott voltál kémia órán 7. osztályban és feltételezzük, hogy azért csak vagy 13 éves (reméljük), szóval minden bizonnyal ott voltál azon a bizonyos kémia órán.
Az égésnek 3 feltétel kell,
1.éghető anyag ami a pálinka és nem túl jól ég nem is mind gyullad meg
2. Oxigén ami nem igazán van a gyomorban
3. Gyulladási hőmérséklet ami a pálinkánál pár száz fok lehet szóval reméljük nincs világrekorder lázad. De azért nyelj le egy gyufát hátha
Menj és lapozz fel egy kémia könyvet alkohol ivás helyett!
A "meggyulladt benne a pálinka" csak egy szólásmondás,
ami szemléletes leírja a részegség végső stádiumát.
Palládium katalizátort nem szokás nyelni piálás közben.
Igyál rengeteg vizet.
No nem azért mert meggyulladhat benned, hanem mert dehidratált vagy. A gyomrodban nincs levegő, nem tud meggyulladni a pálinka - nincs ami az égést táplálja.
Régen a tánc és illemtanár azt tanította, hogy minden fél deci pálinka mellé meg kell inni egy fél liter vizet, hogy ne legyél másnapos. Mivel a liternyi pálinka mellé 10 liter víz passzolt volna, ideje elkezdeni inni.
Mi lett veled amúgy? Sikerült kihányni, vagy kórházba kerültél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!