Tanácsok, ötletek, alkoholról való leszokásról?
próbáld meg, hogy milyen érzés ital nélkül. ha nem igazán érzed a késztetést akkor egyszerűen lefogsz tudni szokni.
amúgy mindenről úgy lehet csak leszokni, hogy eldöntjük magunkban és be is tartjuk.
Szió!
Hol laksz?
Hasonló helyzetben vagyok, mint te, életkorunk is hasonló.
Én ugyan nem borozom, sört szoktam inni, mert a tömény alkohol ízétől undorodom, és a bortól is.
Én is azt vettem észre, hogy egy nagyobb buli után 2 napot is regenerálódom :(
Intenzíven gondolkodom azon, hogy segítséget kérjek, csak egyedül nehéz. Nagyon örülnék, ha találnék egy Pesten lakó, egyéb szempontból rendezetten élő hölgyet, akivel tudnék erről beszélni, esetleg együtt mehetnénk AA klubba.
Szió!
A #3. vagyok, és nem úr, hanem nő.
Nagyon örülnék, ha megismerhetnélek, persze, ha akarod.
Viszont, amiben teljesen biztos vagyok, ha valóban csak 2-3 dl bort iszol, akkor nem attól vannak a tüneteid. Valószínűleg pánik betegséged van, ami teljesen független a minimális alkoholtól (2-3 dl).
Nekem is van pánik betegségem, pontosabban erősen klausztrofóbiás vagyok. A mindennapi életvitelben nem zavar, elköltöztem földszintes lakásba, így nem kell lifteznem.
Egészen biztos vagyok abban, és ezzel szerintem az orvosok is egyetértenek, ha 2-3 dl bor miatt vannak problémáid, annak nem az az oka, hanem valami más. Az baba adag.
A napi mennyiséged az nem sok. Messze nem az alkesz kategória. Mások bőven többet megisznak, és eszükbe sem jut, hogy gond lenne.
Te nem a piától vagy rosszul, hanem pánik beteg vagy, ami talán jobb egy fokkal, és könnyű összekeverni a kettőt. Nálam úgy kezdődött az ivás, hogy a pánik betegségemet akartam legyőzni....
Aztán eljött eljött az a pont, hogy önálló életre kelt.
A legfontosabb lépésen túl vagy, mert rájöttél, hogy valami nem oké.
Mehetsz házi orvoshoz, besétálhatsz a legközelebbi kórházba (írtad, pesti vagy), vagy kereshetsz alternatív megoldást, mint AA, és egyszer megfordultam náluk, nagyon pozitív véleményem van, bár lehet kerület függő, a Támaszpontok.
Nagyon drukkolok neked, és bármikor rám írhatsz, örömmel veszem.
" hogy amióta keveset iszok, állandóan éhes vagyok"
Nos, az alkoholban rengeteg kalória van, egyrészt.
Miután nem iszol (a 2-3 dl bor szinte semmi), a tested kezd észre térni és hiányolja a minőségi tápanyagot. Egyél sok húst, zöldséget, gyümölcsöt. És nem tudom, milyen anyagi helyzetben vagy, de ha megengedheted magadnak, akkor egy nagy dózisú vitamint készítményt is szedj. Főleg legalább B vitaminokat.
JK vitamin ( [link] )
Egyébként nem is értem a kérdést, 2-3 dl borról senki nem szoktat le, mert az semmi. Elvonón körbe röhögnek ilyen mennyiséggel. Orvos dettó. Ez nem mennyiség. Én, mikor kórházba kerültem, nem 3 dl bort ittam, hanem 7 decit, de nem borbók, hanem töményből. Régen volt, szégyellem, de neked nem az alkohol a fő problémád, hanem valami más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!