Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Absint tisztán valo fogyasztása?

Absint tisztán valo fogyasztása?

Figyelt kérdés
tudom tudom erös detox...stb lessz ha tisztán megisza valaki halálos De mégis mitörténik ha tisztán megiszák
2015. márc. 8. 22:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

már ittam tisztán, kockacukorral, nem volt detox,

erősnek erős, de meg lehet csinálni

2015. márc. 8. 22:26
 2/8 anonim ***** válasza:
65%
Ezekben az abszintokban már nincs annyi üröm mint régen.Ezért kb.az mintha 60 fokos pálinkát innál.Esetleg a benne lévő adalékanyagok miatt nagyobb az esély a hányásra.
2015. márc. 8. 22:34
 3/8 acelsziv ***** válasza:
100%
Én már ittam tisztán 85 fokost. semmi nem történt csak megütött kissé. De ez emberfüggő is.
2015. márc. 8. 23:26
 4/8 intrepid ***** válasza:
100%
Ha már megvan, öntsél egy keveset, kb. 2 - 3 cl. idd meg,detox nem lesz, de lehet kiköpöd, mert erös, marja a szád, nyelöcsöved.
2015. márc. 9. 01:07
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Azok a tipikus "én olyan tökös vagyok, hogy ezt így iszom" figurák szokták magában inni, aztán fél percnyi fuldoklás után verik a mellüket, hogy lement ez is.

Nem véletlenül van olyan alkoholfokon tartva, máskülönben az olajok nem oldódnának benne az olajok és idő előtt elveszne az élvezeti értéke. Éppen ezért szokták hígítani fogyasztás előtt, ha hígítatlanul isszák, akkor csak a tömény alkoholízt lehet érezni, ennyi erővel meg ihatnának patikaszeszt is. A szörpöt meg a kávétejszínt se magába szokás inni.

2015. márc. 10. 16:25
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyszer kóstoltam Evercleart, 95%... Ami lejött, hogy ízre nem mondható éppen kellemesnek, másrészt egy kis pohárnak sacc olyan hatása volt mintha két pohár erős pálinkát ittam volna.

De ha választani kéne, inkább a 2 pohár pálinka, annak legalább az íze is jó.

2015. márc. 11. 01:20
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát baráti társaságomból 2 embert is vittek már detoxba egyszer és mind a 2 az abszinttól volt. Egyszer én is szörnyen berúgtam tőle, de csak mert egy óra alatt megittam bő 3 decit. Egyébként ízre olyan hogy józanul nagyon szar, de ahogy kezdesz berúgni egyre könnyebben lecsúszik. Arra vigyázz hogy az abszint általában 60-80%-os pia, szóval kb. 2-szer annyi alkoholt tartalmaz mint pl.: a whisky, vodka, Jäger stb. szóval ne próbálj meg ugyanannyit meginni mint ezekből. Ha feleannyit iszol mint amennyit normál töményből szoktál, nem hinném hogy nagyobb bajod lenne mint máskor.
2015. márc. 11. 11:40
 8/8 Phoney ***** válasza:

Részegedés szempontjából nem az a fő kérdés, hogy milyen tömény az ital, hanem hogy mennyi alkoholt viszel be és mennyi idő alatt. Pl. egy féldeci 80%-os szesz hatása nem sokkal erősebb, mint egydeci vodkáé...csak ugye kevesen szokták decinként lehúzni a vodkát. Érdemi különbség akkor van, ha 10 perc alatt akarod kiütni magad.

Az ilyen erős szesz persze mindent erősen irritál a száj nyálkahártyájától kezdve a gyomorig, és (főleg hosszabb távon) lehet ebből gyomorbaj vagy egyéb emésztőszervi probléma, szóval összességében jó nagy baromság ilyen töményen inni az alkoholt, semmi értelme.

Ez ugyanúgy érvényes bármilyen erős szeszre: teljesen mindegy, hogy overproof koktélrum, „absinthe” néven vesztegetett ürömkivonatos vodka, vagy valódi (akár 100 évvel ezelőtti) abszint. A „nagyoni magas ürömtartalom” csak egy légből kapott elmélet volt a 30-40 évvel ezelőttről, amikor a tudomány már felfedezte az „abszintizmus” ellentmondásait, de még nem tudta benyelni, hogy az abszint egyáltalán nem is volt mérgező. És persze nem minden abszint 70+ fokos, hagyományosan 45%-nál van az alja.

Egyébként a legtöbb itthoni „abszintot” (mert csak egy igen kis részük ténylegesen abszint) nem azért palackozzák olyan töményen, mert amúgy bármi is kicsapódna belőlük, hanem hogy megfeleljenek a sztereotípiáknak, illetve hogy baromi érdekesek legyenek. (A Strohból, Spitzből se érdekel senkit a 38 fokos változat, ugyebár...)

2015. márc. 11. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!