Ti mennyi alkoholt isztok es milyen rendszeresen? Ha rendszeresen megiszok 1 deficiter 37,5% alkoholtartalmú italt, akkor mi bajom lehet?
Hát attól függ mennyire birod...Hánysz tőle,rosszabb esetben alkoholmérgezést kapsz,hosszútávon lehet tönkre megy a májad.
Hát kb egy éve minden hétvégén söröztünk,havonta 1-2-szer boroztunk,pálinkáztunk az ismerőseimmel,most már nem is találkozunk azokkal az ismerőseimmel,amúgy sem birnék szerintem nagyon már ilyen pálinkát meg ilyeneket,most inkább csak havonta 1-2-szer iszunk 2 üveg bort kólával keverve a barátommal.
"Ha rendszeresen megiszok 1 deficiter 37,5% alkoholtartalmú italt, akkor mi bajom lehet?"
Rendszeresen. De milyen rendszerességgel? Naponta? Hetente? Havonta? Havi 1-nél semmi bajod nem lesz, heti 1-nél sem. Napi 1 hosszú távon már sok. Nem csak az alkoholtartalma miatt: a 37,5%-os szeszfok általában a szabványos kommersz tömények sajátja, azokban meg mindenféle adalék- és szennyezőanyag van, ami plusz kihívást jelent a májadnak. Ha már mindenáron inni akarsz, érdemes valami minőségibb, tisztább italt fogyasztani.
Soha nem iszom, nem szeretem az ízét. Egyszer-kétszer kóstoltam fél-fél korty erejéig, de öklendezem tőle. Szóval soha.
29/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!