Mi a legmagasabb alkoholtartalmú ital?
Figyelt kérdés
Szeszfőzésnél mi a legmagasabb gyakorlati korlát? 70, 80 fok??2015. febr. 15. 21:33
2/4 A kérdező kommentje:
ok, de gyümölcsből, vagy gabonából, szóval növényekből mi a legnagyobb?
2015. febr. 15. 23:10
3/4 Phoney válasza:
Minden esetben 95,6% a gyakorlati korlát – az mindegy, hogy a cefre hány fokos és miből készült. A vodkát pl. mindig 95,6%-ról hígítják vissza, különben nem lehet vodkának nevezni.
Persze kisüsti lepárlóval (legalábbis erősítőfeltétek nélkül) bajos 95,6 fokos szeszt főzni, de azzal sem fizikai képtelenség. Ha viszont a klasszikus kétszeres lepárlással és minőségorientált párlatelválasztással számolunk, akkor a kisüsti szeszt a körülményektől függően kb. 60–75 fokra lehet főzni.
A „legerősebb ital” tehát a hígítatlan vodka, ilyenkor általában étkezési finomszesznek hívják. De egyébként egyik italt sem olyan gyengére főzik, ahogyan megisszuk, hanem főzés után hígítják (ha nem finomszeszről van szó, akkor általában kb. 60–85 fokról).
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi.
2015. febr. 16. 15:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!