Mi a különbség a védett eredetű vagy védett eredet megjelölésű és a minőségi bor között?
Védett eredetű bor: [link]
A régebben használatos minőségi/táj/asztali borok kategória pár éve megszűnt, helyette az oltalom alatt álló eredetmegjelöléső/oltalom alatt álló földrajzi jelzésű/földrajzi jelzés nélküli kategóriák vannak. Kb egymásnak megfeleltethető kategóriák. Azért tévedés ne essék, a bürökráciával bírkózni kell. Egy OEM (oltalom alatt álló eredetmegjelölésű) bor, ami a termékpiramis csúcsa lenne, lehet bőőőőven gyengébb, mint egy földrajzi megjelölés nélküli bor, ami a termékpiramis alján kéne, hogy helyet foglaljon. Ahhoz, hogy az OEM besorolást megkapja egy bor, a borvidékének borbíráló bizottsága zöld utat kell, hogy adjon, ami ilyen-olyan okokból néha nem jön össze, pedig a bor egyébként jóval többre hivatott, mint egy másik, ami megkapta a zöld jelzést.
Én azt mondom, hogy ne ezeket a jelöléseket keresd egy boron, hanem próbálj meg a pincéről, vagy még inkább az adott borról infókat szerezni, sokkal jobban jársz.
Érthető, köszi a vàlaszt!
Tehát sajnos csak pénz és kapcsolat kérdése az egész és egy lőre is megkaphatja a legmagasabb kategóriát...
A legjobb az ha az ember a már bevált márkáknál marad amiket már ismer.
Egy jó kis írás született ma a témáról, érdemes elolvasni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!